Stem i for mer økologi!

01.09.2013
Er du opptatt av maten du spiser og hvordan den er dyrket? Vil du at det skal bli mer økologisk mat i butikkene og at mer mat i Norge skal dyrkes økologisk? Ønsker du et landbruk som tar vare på miljøet, dyra, jorda og din og bondens helse? Da er Oikos - Økologisk Norge organisasjonen for deg. Her jobber vi praktisk og politisk for mer økologi fra jord til bord. Bli medlem!

Som medlem i Oikos kan du være med på å gjøre Norge og verden mer økologisk! Du støtter det viktige arbeidet Oikos gjør og får tilsendt magasinet Ren Mat i posten fem ganger i året. Dessuten kan du bli med på spennende seminarer, kurs, møter og aktiviteter, om du har lyst. Meld deg inn her.

Dette er Oikos

Oikos er en landsdekkende, ideell medlemsorganisasjon, for alle som ønsker en sunnere, mer miljøvennlig og rettferdig verden. Vi jobber aktivt for å styrke økologisk produksjon og forbruk. Vi jobber aktivt både på nasjonalt, fylkes- og lokalt plan, og vi samarbeider om internasjonale spørsmål. Oikos har en engasjert medlemsmasse som bidrar med viktig kompetanse, frivillig innsats og dugnadsånd. Her er et lite knippe av våre aktiviteter:

  • En synlig informasjonskanal: Vi sprer informasjon om viktige øko-saker gjennom våre nettsider og sosiale medier, jobber aktivt opp mot pressen og får mye medieoppmerksomhet rundt sakene våre. Oikos er et sentralt kompetansemiljø på det økologiske området. Er du usikker på hva du skal stemme i valget? Se vår oppsummering av økodebatt og vurdering av de ulike partiene her.

  • Et flaggskip for økologisk matglede: Magasinet Ren Mat sprudler av økologisk matglede, godt blandet med bakgrunnsartikler om mat, ernæring og økologisk gårdsdrift.

  • En pådriver for økologisk forbruk: Vi samarbeider med festivaler, idrettsarrangementer og en rekke storkjøkkener. Slik blir mer økologisk mat tilgjengelig for alle, fra musikkfestivaler og håndballturneringer, til kantiner og sykehus. I tillegg arrangerer vi økodemo i butikk, slik at du får en smaksprøve når du handler. Bare i 2013 blir det gjennomført 350 økodemoer i norske butikker.

  • En politisk landbruksaktør: Oikos arbeider aktivt opp mot politikerne for å påvirke politikken i en mer økologisk retning. Vi satser særlig på jordbruksoppgjøret med innspill om virkemidler som bedre kan styrke en økologisk utvikling, men jobber også på flere andre viktige arenaer. Politisk påvirkning vil bli en stadig viktigere del av virksomheten vår.

  • En støttespiller for økologiske bønder: Oikos arrangerer åpne gårder for å øke kunnskap og skape nærhet mellom produsenter og forbrukere. Vi har også hatt markedsføringskurs for småprodusenter. Oikos arbeider for å støtte økologiske bønder gjennom vårt politiske arbeid og gjennom jevnlige nyhetsbrev med informasjon. Vi ønsker å styrke dette arbeidet i framtiden.

  • En solidaritetsorganisasjon: Økologisk jordbruk handler ikke bare om miljø, helse og dyrevelferd, men også om global rettferdighet. For Oikos er det derfor viktig å bidra til et miljø- og helsevennlig landbruk i utviklingsland. Vårt bidrag er støtten til ODISSA, Organic Development in Sub-Saharan Africa – et prosjekt blant bønder i Zambia.

Les mer om våre aktiviteter på www.oikos.no

VELKOMMEN SOM MEDLEM I OIKOS

Meld deg inn her

Annonsører

Samarbeidspartnere