Stor matfestival i Bergen med mye frukt

10.09.2010
-Aldri har jeg vært på en matfestival i Norge og sett så mye og variert norsk frukt, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge etter en dag på festivalen på Bryggen i Bergen. Både Hardanger og Sognemiljøet er godt representert. På Oikos Vest sin stand sammen med ”Foregangsregionen for økologisk frukt” var det fire sorter økologisk epler og to sorter plommer, og flere sorter kommer utover festivalen.

 Bildet over viser Frøydis Lindèn som er prosjektleder for Foregangsregionen for økologisk frukt, Hordaland og Sogn og Fjordane.  Hun fikk som flere på fellesstanden stadig spørsmål om tips til fruktdyrking av hageeiere. Bilder:  Alle Oikos.

 Her er Anna Birgitte Milford under opprigging av standen, hun bor i Bergen og er leder i regionlaget Oikos Vest.

 

Festivalen går fra fredag til søndag. Av økologiske observasjoner på denne store og folkerike matfestivalen vil vi nevne følgende:

 

 

Tine fronter blant annet økologisk smørost på sin stand

To økologiske isprodusenter er representert

Coop Vest har stor avdeling med masse økologisk frukt og grønt og til gunstig pris

 

Marianne-bakeri fra Aurland med gode økologiske bakervarer

 

En rekke økologiske urter kan en finne.

Homlagarden er her med ulike pakninger av kalkunkjøtt, blant annet denne esken  som benyttes i Coop-butikkene.  Nå finner du nå økologisk kalkunkjøtt i større Coop-burtikker, spør etter det i din butikk

 

Det vi ikke fant var lokalt produserte økologiske grønnsaker eller kjøtt utenom kalkun.

 5. oktober finner du disse to damene i Bergens nye økologiske butikk, butikken heter Reindyrka. Adressen er Chr. Michelsensgt 1, ikke så langt fra fisketorget i byen.

 

 

Her er de to eierne bak den nye økobutikken Reindyrka i sentrum av Bergen, i mange måneder har de forberedt butikkdriften, som vil ligge ved Svaneapoteket.

Et av mange hyggelige besøk på Oikos standen, hun viser økologisk bærepose fra Danmark.
Tore Bergum stilte med egne økoepeler,  plommer og plommesyltetøy.  Han har vært sentral i Oikos Vest i en rekke år.

 

 

Her er Kjell Erling Digernes, økologisk urtedyrker fra Sikje Småbruk på Bømlo.

Her selges det økologisk honning fra Bergen Bigard, de holder til i Indre Arna. På baksiden av firmaets visittkort har de trykket mye informasjon om honningens mange spennende egenskaper.

Sentral person i økologisk fruktdyrking i Sogn, Jon Asbjørn Måsnes, han leverer blant annet økologiske epler til Bama og til Balholm.  Han har plantet nye trær med både plommer og epler og satser på at produktene skal komme frem til forbrukerne.

 

Sist oppdatert 16. september - RA.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere