Stor økning i økomelkproduksjonen

15.07.2009
-Årets store økningen i økologisk melkeproduksjon gleder oss stort, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos. Det er Bondebladet som offentliggjør melketallomsetningen fra Tine for 1.kvartal 2009, som viser hele 24% vekst fra i fjor. - Så nå er det bare for Tine å være kreativ i å produsere nye økologiske produkter som brunost, fløte og desserter, sier Andestad.

Bildet: Disse kuene produserer økologisk melk, og det samla volumet har økt sterkt 1.kvartal i 2009.

 

24% økning

Kvoteåret begynner 1. mars, og tall fra kvoteårets første fire måneder viser at landets produsenter av økologisk melk ved utgangen av juni hadde levert 13,3 millioner liter.

Det er 24 prosent mer enn i fjor. Kvoten for hele året ligger på 43,6 millioner liter.

 

Største vekst i Midt-Norge

Veksten i leveransene er størst i TINE Meieriet Øst og i TINE Midt-Norge. I region Midt-Norge er økningen på over 31 prosent i forhold til samme periode i fjor.

 

Tines økomelk utvikling

Konsernet TINE BA mottok cirka 2,6 millioner liter mer økologisk melk enn på samme tid i fjor, noe som er en utvikling i ønsket retning for TINE. Konsernstyret i TINE har satt som mål at mengden økologisk melk levert fra TINE-bønder skal være 6 prosent innen 2015.


Region                                               2008                               2009
TINE Meieriet Øst                        5,09 mill                       6,32 mill
TINE Midt-Norge                          3,32 mill                       4,37 mill
TINE Meieriet Sør                        1,43 mill                        1,40 mill
TINE Meieriet Vest                      0,61 mill                        0,87 mill
TINE Meieriet Nord                     0,28 mill                        0,32 mill

Kvoteøkningen for hele året fra 2008 til 2009 er 21,8 prosent

 

Denne saken er hentet fra Bondebladet sin nettside - Se her 

 

 

Bildet:  Bor du på Øslandet kan du i mange butikker også finne økologsk skummet melk i tillegg til den kjente økologiske lettmelken.  Kanskje kan vi med økt tilgang på økologisk melk få tilbud om økologisk skummet melk flere steder i  landet?(Tine-bilde).  Tidligere var mangelen på råstoff brukt som en grunn, for at Tine ikke ville satse på flere volumprodukter innen sitt økologiske vareutvalg.

 

Økomelk er største økoproduktet i Norge

I volum og verdi er økologisk melk det største økologiske produktet på det norske markedet, sier Reidar Andestad, i Oikos.  Fra 1.juli skal prisdifferansen mellom konvensjonell og økologisk lettmelk være redusert i butikkene, vi håper dette fører til økt salg av denne ekstra miljøvennlige og sunne melken.

Annonsører

Samarbeidspartnere