Stor økning i spisesteder med økomat

13.02.2009
Antallet spisesteder med økologisk mat har økt fra 33 i 2007 til 118 i 2008, opplyser Gjermund Stormoen i Debio. -Oikos hilser denne utviklingen velkommen. Fortsatt krever det litt planlegging mange steder for å kunne gå ut og spise økologisk, sier Reidar Andestad i Oikos, men det er det verdt.

Pastasalat (bildet fra Tine)

 

Flere med økologisk mat

Flere restauranter og spisesteder har begynt å servere økologisk mat, viser en oversikt fra Debio, skriver Newswire. - Antall hoteller og restauranter som er godkjent for å servere økologisk mat, har økt fra 33 i 2007 til 118 i fjor, sier daglig leder Gjermund Stormoen i Debio, som kontrollerer og godkjenner omsetning av økologisk mat.

.

Manna restaurant i Oslo serverer god økologisk mat.

 

-Innen økologisk catering er det derimot svært få økologiske virksomheter, sier Reidar Andestad i Oikos.  Så langt har mange innen bakeribransjen vært flinke til å få frem økologiske produkter, det er flott at restauranter og spisesteder følger opp.  Når så mange kjente kokker sier at de foretrekker økologiske ingredienser når de lager mat, må dette i større grad kunne bli formidlet til gjestene, slik at de kan velge økologisk matretter.  Når flere spisesteder har blitt godkjent av Debio vil dette kunne skje.

Chioice og økologisk froskost

Magasinet Ren Mat har siste nummer besøkt en rekke Chioce-hoteller som har gått foran med å servere økologisk frokost.  Dette har bidratt til stor vekst av økologisk mat til storkjøkken, og var en av de viktigste økonyhetene i 2008.  Uheldigvis viser reportasjen i Ren Mat at Chioice-kjeden sliter med å få dette på plass ved noen av sine hoteller.  Men Clarion Royal Christiania i Oslo og Quality Hotel Augstin i Trondheim får ros for godt utvalg ved sin økologiske frokost.

Les Ren Mat artikkelen her:

http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=10959&wce=lag_ren_mat

 

Hvor ligger de økologiske spisestedene

I Ren Mat sin Økogaid kan du finne oversikt over mange av de økologiske spisestedene.  Se under boksen Ren Mat.

 

Har du tips eller synspunkter skriv til info@oikos.no

 

Annonsører

Samarbeidspartnere