Stor vekst i norske økologiske besøks- og jobbgårder

16.08.2009
I 2005 var det 5 norske gårdsbruk med i World Wide Opportuniteis on Organic Farms. Nå er det 31 som tilbyr overnatting og mat mot jobbing på gården, melder Nationen og nettstedet okologisk.no.

Bildet er fra kjøkkenhagen på Bioforsk Økologisk på Tingvoll

 

Startet i England

Nervang er en av 31 norske, økologisk gårder som er med i World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOOF), et nettverk av gårder som tilbyr overnattig og mat mot arbeid på gården. WWOOF startet opp i Storbritannia i 1971, men utviklet seg etter hvert til et internasjonalt nettverk.

 

- Norske økologiske gårder har hatt mulighet til å delta i nettverket siden 2000, forteller Carl Rogers som er internasjonal koordinator for nettverket, til Nationen.

 

31 norske økologiske besøks- og jobbgårder

Det er først de siste årene fenomenet virkelig har bredt om seg i Norge. I 2004 var bare fem gårder med. I dag er det 31 og hele åtte har meldt seg inn bare det siste halvåret. Norge har foreløpig ingen egen WWOOF-organisasjon, så gårdene deltar i nettverket som uavhengige enheter.

 

Se hele saken hos okologisk.no

 

De besøkende går inn i famiilien

På sin hjemmesider skriver WWOOF at de tar et formidlingsgebyr for å bistå med å gi navn på aktuelle økologiske gårdsbruk.  Mange av gårdsbrukene som er med er relativt små.  Normalt blir de besøkende integrert i familien de jobber for under oppholdet.

 

Her er linken til WWOOFs hjemmeside med informasjon om hvem som kan delta.

Annonsører

Samarbeidspartnere