Storsalg av økologisk gulrot

01.09.2011
Gartnerhallen informerer om storsalg av økologisk gulrot. De siste ukene har volumet vært 25 tonn per uke. Salget tok skikkelig av når de norske økologiske gulrøttene kom ut i markedet for få uker siden, forteller organisasjons- og informasjonssjef Tom Roterud i Gartnerhallen. Også salget av økologiske poteter har tatt seg opp og ligger over tallene fra i fjor, legger han til. – Økologisk gulrot har opparbeidet seg høy tillit i markedet både over tid på grunn av kvalitet og smak og at forbrukerne vet at den er usprøyta, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

 

Tom Roterud sier at med 25 tonn økologisk gulrot i uken utgjør det om lag 8 % av markedet på ca 300 tonn i uken. Ingen annen økologisk frukter eller grønnsak har tilsvarende omsetning. Det drives også et godt utviklingsarbeid på potetsiden og det ser ut til å gi større tillit i markedet. -Gulrota er det økologiske flaggskipet innen grønt.  Økologisk potet har også  forutsetninger til å vokse mye framover, sier Reidar Andestad, som håper forbrukere som ikke har vært fornøyd med produktet tidligere år gir økopoteten en ny sjanse i år.  Nå er sesongen for å velge gode rotfrukter, legger han til.

 

Tom Roterud er forøvrig tilsatt som ny KSL-sjef i KSL Matmerk frå 1. oktober.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere