Storstilt miljøsatsning på Ahus

28.09.2017
En av landets største kantiner satser på økologisk og miljørettet matservering. Ahus er også første sykehus i landet som tilbyr overskuddsmat på appen Too Good To Go. Sykehuset inviterte til økologisk matfeiring under ØKOUKA Oslo.

Akershus universitetssykehus gjennomfører for tiden en storstilt miljøsatsning i egne kantiner og på de tilhørende kafeene Lyspunktet og Nordlyset. På menyen er økologisk og sunn mat.

Endringen er det mange som vil nyte godt av. Flere tusen ansatte og besøkende er innom kantinen og kafeene på Ahus hver dag.

Markering under ØKOUKA
Også i år vil Ahus være med på ØKOUKA-feiringen. Gjennom hele uka vil det serveres en ny økologisk rett i kafeene og kantinen, som denne uka vil ha Debios serveringsmerke. Flere produsenter og markedsaktører vil være tilstede, blant annet økobonde Runar Sørli fra Sørli gård, Nortura som skal servere økologisk fårikål og Debio Info er med på å synliggjøre satsingen på Ahus.

Positive ansatte
Bak initiativet står seksjonsleder kafé og catering, Sigurd Karlstad, som kan fortelle at ansatte er svært positive til nye tiltak som iverksettes. Karlstad har tidligere vært ansatt som kjøkkensjef ved kantinen hos Innovasjon Norge, som har Debios bronsemerke for økologisk matservering. - På sikt er det et mål at også Ahus vil få Debios serveringsmerke, sier Karlstad.

Reduserer matsvinn
For å unngå at mat til overs går til spille, har sykehuset inngått avtale med Too Good To Go, en app hvor restauranter og kaféer kan selge overskuddmat for en billig penge. Karlstad forteller at siden august har det blitt solgt over 400 matposer gjennom appen og flere hundre kilo mat har unngått å havne i søpla.

Ahus oppfordrer andre helseforetak til også å delta i ØKOUKA som en nasjonal markering av økologisk mat og bærekraftig servering.


Se her for mer informasjon om ØKOUKA på Ahus

Les mer om Too Good To Go

Annonsører

Samarbeidspartnere