Studietur til Provence

25.05.2011
Vestre Slidre Bonde- og Småbrukarlag organiserer en studietur med hovedtema kontrakt og abonnementomsetning av kortreist mat. Under turen får vi blant annet snakke med representanter for økologisk landbruk og omsetning i Provence. Turen går i et meget vakkert og variert område med forskjellige typer landbruk, fra fjell til til by.

Mye spennende mat og vin i Provence og mye økologisk. 

 

Omsetningsordningen(AMAP) som vi skal få mere info om er veldig aktuell.(målet deres er opprettholdelse av matsuverenitet og å omsette ressursvennlige og (tilnærmet) økologisk , kortreist mat. GMO/giftstoffer er også et undertema.

 

Målgruppen for turen er: forbrukere, bønder, andre produsenter og politikere.

 

Her finner du link til programmet for turen

 


Her kan du få mer informasjon:

Yvonne Tonnaer-Christensen, arrangør for V.Slidre Bonde og Småbrukarlag og NBS(studieleder og 1.vara i kvinneutvalget i NBS),2960 Røn

613 43 569/ 99 35 84 41

 

Ferieleilighet med utsikt til vingård kan du finne flere steder i Provence.  Foto: Provence regionside.


Mye økologisk i Provence

I denne provinsen i Frankrike er 7 % av landbruksarealet økologisk, mot et landsgjennomsnitt på 2 %. Tomater, jordbær og meloner er sentrale produkter. Her dyrkes også mye vindruer og en del av dem ender opp som god, økologisk vin.

 

Her kan du lese om økologisk landbruk i Provence

 

Her finner du et eksempel på en vingård der du kan planlegge din egen ferie.

Annonsører

Samarbeidspartnere