Suksess for norske økologiske egg på BioFach

19.02.2010
Standen til de norske eggprodusentene fra Østfold har vært godt besøkt under BioFach 2010 i Nürnberg. Runar Sørli, Fredrik Fredriksen og Erik Sørli har vist fram deres norske hvite økologiske egg til de besøkende på den største økologiske handelsmessen i Europa.


"Eier aus Norwegen"

Norske Vingulmark er til stede under BioFach 2010. Sammen med Villa Organic, den eneste eksportøren av økologisk fisk i Norge, viser de fram økologiske kvalitetsprodukter fra Norge. Vingulmark har arbeidet mye med design og presentasjon av produktet, og på standen har de også med seg en kokk som lager gode pannekaker av de økologiske eggene.


Hvite økoegg fra Vingulmark under BioFach i Tyskland vekker interesse hos mulige kjøpere fra mange land. På BioFach har dyktige representanter for selskapet også vært med å skape interesse for Norge og norsk mat. Foto: Oikos.


Eksportmuligeter utenfor Europa

- Under BioFach har mange vist interesse for å importere våre økologiske egg. Vi har hatt mange møter med interesserenter, både fra europeiske og asiatiske land. De hvite salmonellafrie økologiske eggene vekker interesse, sier en oppglødd daglig leder Karine Rød Haraldsson.

- At norske økologiske produsenter ser på mulighetene for eksport av sine produkter er bra. Oikos synes dette er et spennende konsept, og innovasjon i den norske økologiske produksjonen er nødvendig. I 2011 håper vi på en egen norsk avdeling under BioFach, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere