Suksess med økologiske krydderurter i Coop - 30 000 planter hver uke

01.12.2009
- Jeg hadde aldri trodd at fremgangen skulle komme så fort. Vi startet leveringen av våre krydderurter 1. september, og produksjonen kom raskt opp på et mye høyere nivå enn vi forventet på så kort tid, sier gartner Rolf Ingvar Fuglerud til Drammens Tidende.

Flott presentasjon av økologiske krydderurter hos Coop Mega i Molde og tilsvarende i mange andre Coop butikker.  Coop har nå stor suksess med disse smaksfulle krydderplantene. Oikos bilde.

30 000 krydderuter hver uke

30.000 potter med krydderurter sender Fugelrud ut til Coop-kjeden hver uke.

 

-Dette er fine, sunne og gode planter som også selges til en gunstig pris, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos. - Vi gleder oss stort over at Coop har gjort alle ferske krydderurter økologiske og at de ofte er godt synlige i butikkene. Dette er slik vi vil at økologiske produkter skal frontes. Andestad sender også ros til gartner Rolf Ingvar Fugelrud som gjør en flott jobb. - Det er hyggelig at Fugelrud nå vil legge om hele virksomheten til økologisk drift.

 

Fuglerud er medeier i Elvenhøy gartneri på Egge. Der har de ni ansatte. Han har dyrket urter i åtte år på konvensjonell måte.

 

- Tidligere i år la jeg om produksjonen til økologisk drift. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle selge et så stort volum som vi gjør nå, før om mange måneder, sier Lier-gartneren.

 

- Hva er produksjonsrekorden?

 

- Vi har vært oppe i 35.000 potter på en uke. Vi opplever nå den situasjonen at vi til tider ikke greier å produsere nok. Men det er jo bare et hyggelig problem og en utfordring.

 

 

Salaten bli også økologisk

 

Liergartneriet har i årevis produsert salat på tradisjonell måte.

 

- Men nå legger vi snart om den delen av produksjonen til økologisk også. Planen er å bli hundre prosent økologisk, sier Rolf Ingvar Fuglerud til Drammens Tidende.

 

Her er link til hele oppslaget i Drammens Tidende der mye av informasjonen over er hentet fra

Annonsører

Samarbeidspartnere