Suksess med Økotorg

05.10.2017
Deilige økologiske smaksprøver ble delt ut til kundene i fem større matbutikker i Oslo under Økouka. Flere økodemoer samlet i et torg, ga butikkene økt salg.

Mange kunder i Oslo fikk møte et helt torg med deilige økologiske smaksprøver i sin matbutikk under Økouka. Oikos - Økologisk Norge og Coop Mega feiret Økouka med økotorg fem dager på rad i hovedstaden.

Mye godt
– Kundene syntes det var gøy at det skjedde noe i butikkene og at det var mye godt å smake på og kjøpe med seg hjem, forteller Cathrine Andersen. Hun er prosjektleder i Økodemo i butikk, et markedsprosjekt drevet av Oikos – Økologisk Norge. Økodemo i butikk holdes gjennom hele året. Under hele Økouka var flere demoer samlet i et eget økologisk torg i fem større dagligvarebutikker i Oslo.

Vinn vinn vinn
– Vi er godt fornøyd med resultatene av våre økotorg. Dette er tredje år på rad at vi gjennomfører slike torg under Økouka, og de gir en positiv opplevelse for både produsentene, butikkene, og forbukerne, takket være våre dyktige demonstratører, sier Cathrine Andersen.
Med flere økodemoer samlet i et torg, fikk butikkene løftet frem sitt økologiske produktutvalg. Det ga god effekt på salget av økologiske varer, og kundene fikk mulighet til å smake og bli kjent med mange økologiske produkter under samme butikkbesøk.

Får vist fram utvalget
Denne unike markedsføringen direkte til kunden, er av stor betydning for produsentene som samarbeider med Oikos – Økologisk Norge om Økodemo i butikk. Butikkene ser gode resultater av demoene.
Kundene etterspør et stadig bredere utvalg av økovarer, og Cathrine Andersen forteller at økotorgene gir en god anledning til å vise kundene det utvalget som allerede finnes av økologisk mat i dagligvarekjedene.

Økotorg økouka 2017Økt engasjement
– Vi har et godt samarbeid med butikkene, og vi opplever at de ansatte har fått et større engasjement for økologisk mat etter hvert som kundenes etterspørsel øker, sier Cathrine Andersen.
Økotorgene ble arrangert i Coop Megas butikker på Bislett, Skøyen, Aker Brygge, Vinderen og Ullevål.
I løpet av Økouka fikk kunder i Coop Megas butikker smake på en rekke økologiske produkter; lammepølse og bratwürst fra Jens Eide, kylling fra Änglamark, kylling fra Homlagarden i Hardanger, vegetarburger fra Raske Retter, Änglamarks eplemost med epler fra Jønsi Gård, i tillegg til nyhetene Syrna blå og Yoghurt med tyttebær fra Rørosmeieriet.

Les mer om Økodemo i butikk

Økodemo setter spor i salget

Fakta:

  • Økodemo i butikk er et Oikos-prosjekt støttet av Landbruksdirektoratet
  • Økodemoer holdes året rundt i Oslo og omegn, Buskerud, Vestfold og Telemark.
  • Coop Mega er sponsor av Økouka og økotorg er en viktig aktivitet i utvalgte Coop Mega butikker denne uka.
  • Følg med på Oikos – Økologisk Norge på instagram for å se hvor det holdes demo; @oikosno


Foto Cathrine Andersen

Annonsører

Samarbeidspartnere