Sunn og nær mat med andelslandbruk

11.05.2013
Hvordan kan vi sikre trygg tilgang til sunn og god mat? Hvordan kan vi forbedre dialogen mellom produsenter og forbrukere? Podcastshowet Levevei stiller disse og flere spørsmål til initiavtivtaker til Norges første andelsgård, som går i dybden av konseptet andelslandbruk.

I podcastshowet "Levevei" får vi vite hvorfor initiativtaker til Norges første andelsgård, Jolien Perotti, mener andelslandbruk er en av de viktigste veiene for utvikling av landbruket. I 2006 ble Øverland andelslandbruk i Bærum opprettet og har etter den tid vært en modell for hvordan et andelslandbruk kan drives i Norge. I samtalen mellom Perotti og podcastverten får vi en grundig innføring i hva andelslandbruk handler om, og ikke minst svar på spørsmål som "Hvordan kan vi sikre trygg tilgang til sunn og god mat? Hvordan kan vi forbedre dialogen mellom produsenter og forbrukere? Hvordan kan vi holde liv i landbruket og sørge for lokal bærekraft, både sosialt, økonomisk og biologisk?"

Intervjuet er en del av serien "Bærekraft i Skandinavia", og går i dybden av konseptet andelslandbruk, og hvilke personlige og samfunnsmessige behov det dekker.

Lytt til intervjuet her

Les mer om andelslandbruk på andelslandbruk.no eller på oikos.no
Har du spørsmål om andelslandbruk, send en e-post til Marte von Krogh i Oikos, marte@oikos.no, eller Jolien Perotti som blir intervjuet: jolienperotti@hotmail.com.

Annonsører

Samarbeidspartnere