Supermatguru på Norgesbesøk

19.01.2010
Den amerikanske forfatteren og ”supermatguru”, David Sandoval, har nettopp vært på rundtur i Norge. Hans helseråd blir hyllet av Hollywood kjendiser og går blant annet ut på å spise kun økologisk mat.

David Sandoval  Foto: Pure Planet

 

David Sandoval var i Norge i forbindelse med lanseringen av den norske utgaven av The Green Foods Bible. Boken, som har gjort suksess i Amerika, blir gitt ut av Cappelen Damm med tittelen Den grønne supermaten.  Sandoval har holdt flere foredrag og kurs for entusiastiske nordmenn. Et av disse kursene ble holdt på Zen Resort og Spa hotell, som Oikos har skrevet om tidligere i vår artikkel om økologiske spatilbud.

 

Sterke meninger

Supermatguruen har sterke meninger om konvensjonell mat. Til Aftenpostens A-magasin sier Sandoval - I beste fall mangler dagens matvarer de næringsstoffene vi trenger for å gi oss god helse. I verste fall er de genmodifisert, fulle av antibiotika, hormoner, kjemiske stoffer, sprøytemidler, tilsetningsstoffer og fargestoffer.  Han anbefaler alle kun å spise rå, ubearbeidet, økologisk og plantebasert mat.

 

Skaper debatt

Sandoval har også gjort suksess med en noe kontroversiell diett " Superfoods for Super Models". Denne kuren har gitt han mange fans i Hollywood og skeptikere andre steder.  Han har også kommet med flere kontroversielle utsagn, blant annet at det er mulig å leve til man er 120 ved å følge hans helseråd. Sentralt i hans kostholdsråd er en drikk laget av hvetegress, som blant annet hans eget firma selger.

I Norge har Sandoval blitt møtt med varierende mottakelse. Flere forskere har uttalt seg skeptisk til hans kostholdsråd gjengitt i Aftenpostens A-magasin. Det er også mye debatt rundt hvorvidt rå mat er det sunneste alternativet.

-Sandoval har belegg for flere av sine kommentarer om konvensjonell mat, blant annet at den kan inneholde mye tilsetningsstoffer, fargestoffer og rester av sprøytemidler, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos. Det er usikkert hvorvidt David Sandovals diett er det beste kostholdet, men det et morsomt at det skapes debatt rundt hva et sunt kosthold er, avslutter hun.

 

 

Videre lesing:

Oikosartikkel om Zen Resort

Artikkel i Aftenposten om David Sandoval

Siden til Superfoods for Super Models

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere