Supre vafler til ditt arrangement

31.10.2013
Kjempegode, mettende og sunne vafler får du av vaffelrøra fra Toten Egg. De leverer nå en ferdig røre basert på økologiske kvalitetsråvarer. – Endelig en økologisk og sunn, fiks ferdig vaffelrøre å få tak i, sier ernæringsfysiolog i Oikos, Kari Tande-Nilsen.

Foto matprat.no

Behov for sunnere vafler

Vafler er fast innslag både på større og mindre arrangementer og tilstelninger året rundt. Før i tiden lagde vi vaffelrøra selv, men i dag er det ofte pose-vafler som gjelder. – Slike vafler inneholder mye sukker og lite næring, forteller Kari Tande-Nilsen, som til daglig jobber med servering av økologisk mat på idrettsarrangementer.

– Det er synd, for vafler kan være så mye, mye mer. Brukes grovt mel, mindre sukker og mer egg får du i stedet vafler som faktisk metter, gir næring og smaker godt, sier Tande-Nilsen.

Totenrøra

Heldigvis har Toten Egg, Nofima og Oikos tatt saken i egne hender og utviklet en sunn og økologisk vaffelrøre, Totenrøra, fiks ferdig og klar til steking.

Røra er laget av bygg- og havremel fra Holli mølle, meieriprodukter fra Rørosmeieriet og selvsagt egg fra Toten Egg. At det er brukt skikkelige råvarer kjennes på smaken.

– I sommer testet vi vaffelrøren på Øyafestivalen, Mersmak i Skien og Matstreif i Oslo. Vi fikk bare gode tilbakemeldinger, sier Tande-Nilsen.

Arrangementer hver helg

– Barn deltar kanskje hver helg på ulike arrangementer, og da er det viktig at maten som serveres er næringsrik.

I dag har vi det så travelt, og vi vil bruke minst mulig tid på våre gjøremål – også matlaging. Denne røra er derfor midt i blinken, det blir ikke enklere, avslutter Tande-Nilsen.

Bestill direkte

Toten Egg distribuerer foreløpig vaffelrøren på Østlandet, men jobber også med å få produktet inn i ASKO sitt sortiment.

– Inntil videre kan folk bestille vaffelrøren direkte fra oss, men vi håper å kunne tilby Totenrøra til et større publikum etter hvert, sier daglig leder i Toten Egg, Ernst-Ole Ruch. Røra leveres frossen og kommer i pakninger på 2,5 eller 5 liter.


Satser økologisk

Toten Egg leverer økologiske egg til Norgesgruppen under varelinjen Go Eco. I tillegg produserer de økologisk eggmasse og økologiske høner som er ferdig til bruk. Eggmasse og hønsekjøtt kan bestilles via ASKO.

Annonsører

Samarbeidspartnere