Suveren kjøttfri-matblogg til daglig inspirasjon

20.09.2011
-Sommeren 2010 ble min mann veganer, og vi la om kostholdet hjemme, skriver Mari Hult på Vegetarbloggen som hun driver alene og med stor dyktighet. -Jeg slet med å finne gode kjøkkentriks og oppskrifter både på nett, i blader og i bøker, og det tok meg litt tid å komme inn i denne type matlaging. Derfor bestemte jeg meg for å samle mine beste tips og triks på denne bloggen, skriver hun.

Det er tid for sopp og Vegetarbloggen gir tips til en marinert sopprett.  Foto:  Mari Hult

Gjør det lett å spise kjøtt-fritt

-Målet er at du skal finne alt du trenger å vite om hvordan du enkelt og greit kan lage god mat uten at noen dyr skal ha lidd for det, og å vise at vegetarmat lett kan lages i alle hjem, fortsetter hun. - Det Mari Hult leverer på denne bloggen er daglige ideer og inspirasjon for alle som vil spise litt mindre kjøtt.  Hun brenner også for at folk skal velge økologiske råvarer.  Hun er ikke støttet av noe opplysingskontor, hadde det eksistert et slikt kontor for klimasmart mat, burde hun fått støtte fra dem, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.  Hun har gjennom sitt arbeid hjelpt mange til å kunne få et mer spennende og variert kosthold basert på grønnsaker, frukter, urter og andre planter og uten å måtte blande kjøtt inn i dette, legger han til.

 

Sopp er godt!

Sopp er så godt! Den faste konsistensen er perfekt i vegetarmat, og med litt god marinade kan det smake skikkelig bra!
Nå er det sesong, og butikkene (og skog og mark) er fulle av all slags sopp. I denne retten anbefaler jeg å velge det du liker best. Jeg har brukt sjampinjong og aromasopp, en litt kjedelig blanding.
Her blander jeg dem sammen med rista valnøtter, som gir god smak og litt tekstur til retten. Jeg har også i soyabønnekjerner, som du får kjøpt i frysedisken i en del asiatiske butikker (og får du de ferske? Heldige deg!).

 

Her er link til hennes sopp-oppskrift

 

Annonsører

Samarbeidspartnere