Svin på fjellet eller svin på sikt?

22.11.2009
Den kreative kokken og kokebokforfatteren, Johan Kridih, vil sammen med interiørstylist Ingvil Hemma starte opp med økologisk svineproduksjon. Gården er kjøp, men erfaring har de ikke, så derfor stoppet de opp ved Oikos' standen på Agroteknikkmessen.

Johan Kridih og Ingvild Hemma har foreløig ingen bondegårdserfaring. Nå har de derimot kjøpt gård og de ønske å starte med økologiske frilandsgris.  Det betyr at grisene ikke lever i et fjøs, men flyttes rundt i små hytter og er for de meste ut på jordet, hvor de kan gjøre det girser gjerne gjør, nemlig å grave etter røtter og annet. Frilandsgrisene spiser dermed en del plantevekster ute, i tillegg til at kraftfôrbruken normalt er vesentlig mindre enn for fjøsgrisen.

Kulinarisk 

Johan Kridih har på Tun forlag gitt ut "Den kulinariske opplevelse" og på Nationaltheatret finner du "Mat i tre akter" med samme forfatter.  Han har også jobbet med produkt- og konseptutvikling av matvarer i tillegg til å ha vært kokk i en rekke år.  Foreløpig samler han og kona inn relevant informasjon om grisehold. Huset må bedres på gården, driftsbygningen er bedre. 

 

Gris på fjellet? 

Totalt har de 120 mål og av det er 60 mål innlands.  En dam ligger ved en myr på gården og grisene vil være sikret gjørmebad! Gården ligger på 525 meter over havet.  Så det er nesten snakk om fjellgris.  De ønsker å satse på frilands gris og har alt hatt kontakt med den erfarne frilandsgrisprodusenten Heinrich Jung. 

 

Oikos ønsker de lykke til!

Vi kommer tilbake med rapport når de setter i gang.

 

 

Villmarksmat i nord

Kulinariske opplevelser fra Altaelva
Kridih, Johan - isbn: 9788252930764 - Tun forlag

-Denne kokeboken er inspirert av Altaelva og villmarken i Nord-Norge. Her finner du både tradisjonelle skandinaviske retter og mat fra det moderne internasjonale kjøkken. Boken gir også tips om tilbredning av mat ute i naturen, skriver Tun forlag.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere