The Arctic Challenge med klar økologisk profil

05.03.2010
I år, som tidligere år, klarer The Arctic Challenge å planlegge sin innkjøp og sikre økologisk mat under sine arrangementer. Denne helgen braker det løs i Wyllerløypa i Oslo, der brettkjører fra store deler av verden samles til det prestisjetunge arrangementet startet av blandt annet Terje Haakonsen. Oikos er som vanlig med på arrangementet med informasjonsstand.

I helgen kan du se luftige snowboardhopp under Arctic Challenge i Wyllenløypa i Oslo, her frontes økologisk mat og Oikos er med med informasjonsstand.  Bildet er fra arrangemenet i 2009.  Oikos bilde.

 

– The Arctic Challenge har de siste årene hatt en gjennomført fronting av økologisk mat som del av sin miljøprofil. Dette er et av de idrettsarrangementene i Norge som viser hvordan det kan gjøres, sier prosjektleder Idun Leinaas i Oikos.På The Arctic Challenge er både frokost, lunsj og middag til alle utøvere økologisk. I tillegg får man som publikum kjøpt økologisk mat og drikke inne på området. The Arctic Challenge har en gjennomført miljøvennlig profil som mange kan lære av. I 2009 ble arrangementet også sertifisert som Miljøfyrtårn, noe som hjelper dem med å drive lønnsomt og miljøvennlig.I Oikos sitt festivalprosjekt, støttet av Statens Landbruksforvaltning, rådgir Oikos arrangører om hvordan de kan lage et økologisk konsept som fungerer. Både små og store arrangementer vil gjerne tilby både publikum, utøvere og andre et sunnere økologisk alternativ, og det finnes mange leverandører som tilbyr økologisk mat. Oikos gir tips til å finne frem til disse og til hvordan en kan lage gode økologiske menyer under slike arrangementer, sier Idun Leinaas.  Norge er i front både i å arrangere festivaler og i å presentere økologisk mat på festivaler, sier hun.
Leinaas inviterer alle arrangører til å ta kontakt med Oikos for å få råd og høre om erfaringer fra andre arrangement. 
- Snart braker det løs med et uttall spennende festivaler i Norge, og vi håper selvsagt at blant annet flere idrettsarrangører skal se nytten av å servere sunn økologisk mat til deltakerne på sine arrangement. En miljøvennlig og økologisk profil kommer naturlig når man blir oppmerksom nærheten til naturen og viktigheten i å ta vare på det vi har rundt oss.

Her finner du mere info om arrangørveiledning hos Oikos.

Her finner du mere info om The Arctic Challenge.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere