Tine fikk stor økomelk-avtale med Forsvaret

30.10.2011
-Tine har fått avtale om levering av økologisk lettmelk til hele Forsvaret utenom deler av Nord-Norge, fortalte Birgit Tverås fra Tine under Økoveka på Bjerkem gård i Steinkjer. Dett er en betydelig avtale, en av de største økomelk-avtalene Tine har inngått, fortalte hun.
– Dette er et nytt eksempel på at forsvarsminister Grete Faremo er den av statsrådene som er flinkest på å følge opp regjeringens målsetting om 15 % økologisk matinnkjøp, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Det er ekstra hyggelig at Forsvaret vektlegger miljøvennlig matproduksjon i sine innkjøp, legger han til.

Grete Faremo (Ap) er statråden som bidrar mest til å gjennomføre regjeringens målsetting om 15 % økologiske handel.  Nå har Tine fått stor kontrakt med Forsvaret for å levere økologisk lettmelk. Foto: FD

 

Økologisk kefir på topp

Størst i volum av Tine sine økologiske produkter er kefir. Fulgt av økologisk lettmelk. I 2011 har Tine kommet med tre nye økologiske produkter. Det er Cultura naturell som nå finnes i de fleste butikker i landet, og de har kommet med små bringebær og bananyoghurter i Sprettserien beregnet særlig på barn. Tine har i flere år hatt fin økning i salget av økologisk lettrømme, nå har salget her stabilisert seg. Tine har tilbakegang på økologisk lettmelk og Norvegia. Kremostene fra Hardanger tas ut av sortimentet i høst. Det gjelder ostene som har vært solgt i tre varianter med Ramsløksmak, Gressløk og Naturell, den siste har gått ut av sortimentet tidligere. Tine har også en populær skolemelk med bringebærsmak, og det var en av drikkevarene på Økosamlingene på Bjerkem sist uke.

 

Nye produkter i 2012

Tine varsler at de vil komme med flere nye økologiske produkter i 2012, og skapte stor interesse om hvilke produkt det kan være på økologisamlingen til Oikos i Nord Trøndelag. Foreløpig må en leve i spenning. Men Tine fikk med seg en liten ønskeliste: Yoghurt, fløte, brunost og helmelk ble nevnt.

 

Foregangsregion for økologisk melk

Trønderfylkene er foregangsregion for økologisk melk. De var samarbeidspart for arrangementene under Økoveka. Omleggingen til økologisk landbruk i Nord Trøndelag og Sør-Trøndelag har vært en stor suksess. Opprinnelig var meningen at foregangsregionen skulle utvikle produksjon av økologisk melk, siden de har lykkes så godt med det, har de nå fått i oppdrag å også bidra til økt salg av økologiske melkeprodukter, fortalte fylkesjordbrukssjef Anstein Lyngstad.  De vurderer nå ulike tiltak.  Samarbeidet som er etablert med storkjøkken i Steinkjerområdet med Jakob Bjerkem fra Oikos - Økologisk Norge i spissen, viser at de har mulighet til å lykkes også på omsetningssiden.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere