Tine med ny økomelk til alle skoleelever

28.06.2010
Tine tilbyr til høsten alle skoleelever økologisk melk med bringebær. Det er lenge siden storkonsernet Tine slapp en nyhet om økologiske melkeprodukter i Norge. Nå er det klart at Tine kommer med økologisk melk med bringebærsmak som tilbys alle elever med skolemelk fra høsten av. Skolemelken er også laktoseredusert og ekstra varmebehandlet slik at den har lengre holdbarhet.

Både økobringebærmelk og vanlig økolettmelk til elevene

Oikos - Økologisk Norge - gleder seg over at det nå blir mulig for alle elever i Norge å bestille økomelk med bringebær, sier daglig leder Reidar Andestad. Organisasjonen har på møte med Tine sagt at de helst ser at satsingen er på ren økomelk uten tilsetninger. Til det sier Tine at de også vil opprettholde tilbudet på vanlig økolettmelk til skolene, men at levering av den forutsetter et visst volum på bestillinger for at tilbudet kan følges opp over hele landet.

 

Oikos utfordrer foreldre til å velge blant økomelktilbudene fra Tine

-Oikos har sammen med mange andre jobbet i flere år for at økologisk skolemelk fra Tine skal tilbys til hele landet.  Nå vil vi følge opp med informasjon om at dette er mulig og at det samtidig kommer en ny øko-bringebærmelk. Lykkes Tine med det nye produktet til skoleelever, forventer Oikos at det vil bli tilbydd også i dagligvarebutikker.  Siden mange økologisk bevisste foreldre vektlegger rene produkter uten tillegg av smak, kan vi oppleve at det er andre grupper som vil bli de store brukerne av den nye bringebærmelken.  Den nye økomelken til Tine vil ikke bli tilført sukker, søtningen av melken kommer gjennom laktosereduksjon og av søte bringebær. 

 

Mange innvandrere tåler ikke vanlig melk 

Mange personer i Norge tåler ikke vanlig melk og derfor vil laktosereduksjon føre til at de nå får et nytt produkt de kan bruke fra Tine, sier Reidar Andestad.  Lykkkes Tine med øko-bringebærmelken vil det også bety større avsetning av økologisk melk, det er også viktig i en tid hvor en har hatt for mye av denne i forhold til salget.

 

 Her kan du hos skolemelk.no se den komplette listen av skolemelkprodukter som tilbys fra Tine

 

For flere opplysninger kontakt Reidar Andestad - 41 27 16 64 - e-post reidar@oikos.no

Annonsører

Samarbeidspartnere