Tine og Findus med nye økoprodukter

21.05.2009
Nå har Sunniva juicen til Tine kommet med økologisk epler. Findus slår til med økologisk pizza til storhusholdning.

 Økologisk kvalitetsjuice Sunniva fra Tine

Forbrukerne har en stund hatt flere valg når det gjelder Tines eksklusive juice serie Sunniva, som er basert på på konsentrat. - Det er gledelig at de nå kommer med økologisk juicie i denne serien, sier Reidar Andestad i Oikos.  Det har lenge vært begrenset tilbud på økologisk juice i de fleste butikker, med Tines nye produkt kan utvalget nå blir bedre en rekke nye steder.

Fakta 

Dette er fakta om eplejuicen slik Tine presetnerer det:

100 % økologisk eplejuice fremstilt fra konsentrat, uten tilsatt sukker.

Økologisk dyrkede epler presses rett etter plukking og juicen konsentreres. Før paseturisering og tapping i kartong tilsettes samme mengde vann som ble fjernet under konsentreringen. Pressing og tapping foregår kun på produksjonsanlegg godkjent for økologisk produksjon. Ett glass Sunniva Original (2 dl) kan inngå som en av de anbefalte "5 om dagen" av frukt og grønt.

Ingredienser

100% økologisk eplejuice - fra konsentrat. Ca. 2 kg epler pr liter juice

Næringsinnhold per 100g

energi 188 kJ (45 kcal)
protein 0,1 g
karbohydrat 11,0 g
- hvorav sukkerarter 10,5 g
fett mindre enn 0,1 g
- hvorav mettede fettsyrer mindre enn 0,1 g
kostfiber mindre enn 1,0 g
natrium mindre enn 7 mg

Økologisk pizza fra Findus

Pizza, økologisk, med speltbunn

 Findus har nå kommet med sitt tredje økologiske produkt for storkjøkken.  Fra før har et fiskeprodukt, Fisk Benedictine, med økologisk topping og økologisk pannekake. Nå er det pizza med speltbunn som så langt er rettet mot storhusholdninnger. 

 

- Oikos glder seg over at det økologiske middagsutvalget nå blir bedre for det viktige storkjøkken markedet, sier Reidar Andestad i Oikos.  Det er på storkjøkken siden at Norge har vært svakest i å få en økologisk andel av betydning, nå bidrar Findus til at dette kan bli bedre.l

Annonsører

Samarbeidspartnere