TINE på riktig vei!

15.11.2007
-For økologiske produsenter er det svært gledelig at klyngene nå blir opphevet slik at bønder over hele landet som produserer økomelk, nå får merpris. Dette er en seier for Oikos som i flere år har bedt TINE om å satse offensivt og fjerne klyngene, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos i en kommentar til TINEs nye økostrategi.

Les mer om både TINEs nye strategi og vår kommentar her.


Les TINEs pressemelding her
.


-For økologiske produsenter er det svært gledelig at klyngene nå blir opphevet slik at bønder over hele landet som produserer økomelk, nå får merpris. Dette er en seier for Oikos som i flere år har bedt TINE om å satse offensivt og fjerne klyngene. Vi tror også at merpris i karensperioden vil være et sterkt signal til produsentmiljøet om at TINE nå satser seriøst på økologisk melk i årene fremover, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos.

Oikos har vært i dialog med TINE i høst for å komme med innspill til deres nye strategi. –For oss har det vært viktigst at klyngene ble opphevet. Vi skulle gjerne sett at deres målsetning om produksjonsmål i 2012 på 6 % hadde vært noe mer ambisiøst, men samtidig tror vi dette vil justere seg selv etter hvert som markedet øker. I Sverige har vi nå en situasjon der de må importere økologisk melk fra Danmark. TINE vil nok arbeide aktivt for å hindre at noe lignende kan skje her i Norge, tror Andestad.

De nye målsetningene for TINE innebærer også at det vurderes satsing på økologisk geitemelk hvis markedet og lønnsomhet tilsier det.

-Dette er grønt lys til de melkeprodusenter som har avventet TINEs avgjørelse på om de nå har grunnlag for å legge om til økologisk melkeproduksjon. Nå er det bare å sette i gang, sier Andestad.


Kontaktinformasjon:
Reidar Andestad
Tlf 412 71 664
E-post: reidar@oikos.no

Annonsører

Samarbeidspartnere