Tines økomelk-produksjon ved Rørosmeieriet stoppes

31.03.2011
Rørosmeieriet har hatt suksess med sin økologiske satsning de siste årene, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Smør, rømme og tjukkmelk-produkter har blitt populære i mange miljøer som er opptatt av gode råvarer og god smak. De har veldig høy troverdighet i markedet med sine økologiske produkter.
I 2010 startet meieriet å produsere ekstra lett melk for Coop. Denne melken er nå tilgjengelig hos Coop de fleste steder i landet, og konkurrerer med Tine økologisk lettmelk.

I mange år har Tine fått produsert sin økologiske lettmelk ved meieriet på Røros. Den 1.april er det slutt, og Rørosmeieriet satser videre på egne økomelk-produkter og Coops økologiske ekstra lett melk. - Dette er en spennende utvikling, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge,  Foto: Oikos.

Tine slutt 1.april

I oktober sa Tine opp avtalen om å produsere sin økologiske lettmelk ved anlegget, og avtalen skulle opphøre i oktober 2011.  Nå har Rørosmeieriet satt stopp for dette tidligere, og fra 1.april produseres det ikke lenger Tine-produkter på Røros.

 

Fokuserer på produktene de skal fortsette med

"Vi avslutter nå, slik at alt fokus kan rettes mot de produksjoner vi skal fortsette med og leve av fremover." sier meieribestyrer Trond V. Lund.  Rørosmeieriet as startet leieproduksjon med COOP i september 2010, overtok hele markedet for skjørost etter at Tine sluttet med den produksjonen 1.februar 2011, og opplever økende etterspørsel av sine produkter.
"Selv om vi nå mister en stor produksjon til Tine, så tror jeg Rørosmeieriet vil oppleve en positiv vekst fremover. Interessen for ren, naturlig og EKTE mat uten E-stoffer er økende. Når vi da i tillegg foredler lokalt og økologisk melkeråstoff fra Rørostraktene gir det meg god tro på fremtiden" sier Trond V. Lund.

 

Coop øker stadig sin produksjon av økologisk ekstralett melk hos Rørosmeieriet og melken er tilgjengelig over nesten hele landet. Foto:  Coop.

Annonsører

Samarbeidspartnere