Tirsdag kan du kjøpe billig økomelk fra Coop

05.09.2010
Høstens store økologiske nyhet er sluppet. Økologisk melk fra Coop kan du tirsdag kjøpe i butikker som Obs, Prix, Mega og Smart Club, skriver VG lørdag. –Norske forbrukere får for første gang tilgang til to alternativ av økologsk melk i Coop-butikkene. Coop har alt gått ut og sagt de vil gi den samme pris som konvensjonell melk, dette er en gavepakke til miljøbevisste forbrukere, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Så langt har Tine vært eneleverandør av økologisk melk til det norske folket. Nå gleder vi oss til å smake melken fra kuer med saftig gressbeite på Nordvestlandet, melken kommer fra Røros Meieriet under Coops økologiske varemerke Änglamark.

Norske forbrukere kan tirsdag handle inn økologisk melk fra Coop til samme pris som den konvensjonell melk fra Tine.  Oikos - Økologisk Norge regner med stor vekst i salg av den ekstra naturvennlige økomelken.  Bildet: fra dansk økomelkkampanje.

 

Konkurranse innen økologisk melk gagner forbrukerne

- I de fleste andre land er det konkurranse om melk, men i Norge er det Tine som har monopol på leveransene. Vi ønsker å utfordre dette og lanserer vår egen melk og merkevare, som vi får fra Røros-meieriet, sier Coop-sjef Ola H. Strand til VG. - Oikos - Økologisk Norge tror at økt konkurranse innen økologisk melk vil bidra til økt salg av økologisk melk, og når nå Coop også fjerner prisforskjellen til konvensjonell melk er største hindring for stor salgsutvikling fjernet, sier Reidar Andestad.  I Danmark har konkurransen mellom ulike tilbydere av økologisk melk hatt stor betydning for å løfte økomelksalget, nå får det vi sannsynligvis det samme her.

 

- Øker forbrukerbevisstheten

Coops melk vil være en økologisk lettmelk, der kuene har beitet på mark der det verken er brukt kunstgjødsel eller sprøytemidler.

Komunikasjonssjef Lars Galtung i Tine er innstilt på konkurranse.

- Tine ser på Coops økologiske melk som positivt, fordi det kan øke fokus på økologiske varer, sier han til VG.

 

I Oikos kommer vi tilbake til mer om saken på tirsdag når Coop har sin lansering av den nye økomelken.

Annonsører

Samarbeidspartnere