Toppscore for Norgården økologisk kjøttdeig

25.10.2012
Norgården økologisk kjøttdeig får terningkast 6 av matnettstedet klikk.no. Nå blir den økologiske kjøttdeigen tilgjengelig i Kiwi-butikker over hele landet.

Alt en god kjøttdeig skal ha

Norgården økologisk kjøttdeig har alt en god kjøttdeig skal ha, sier matnettstedet Klikk.no som har vurdert en rekke kjøttdeiger på markedet. De gir den terningkast 6. De skriver den har lite svinn, god smak og bra konsistens. 

 

Til topps på smak og konsistens

-Det er hyggelig at denne går til topps på grunn av god smak og god sammensetning, sier markedssjef Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Det er slik vi vil at økologiske produkter skal være. -Dette er også det klart mest solgte økologiske kjøttproduktet i Norge. Her ligger grunnlaget for mange gode tacomiddager, kjøttkaker, gryteretter og hva en måtte ønske å lage. I større butikker finnes full pakke av økologiske ingredienser til en taco-middag. Taco er nordmenns fredagsfavoritt. Etterspør dette i din butikk, sier Reidar Andestad.

 

Eneste uten nitritt

Norgården kjøttdeig er den eneste kjøttdeigen uten nitritt på det norske markedet, legger Andestad til. Nitritt er et konserveringsmiddel ofte brukt i bearbeidede kjøttprodukter. Helsedirektoratet anbefaler å begrense mengden av nitrittholdige produkter. - En svensk studie publisert i British Journal of Cancer viser at risikoen for kreft i bukspyttkjertelen øker med 19 % for hvert femtiende gram bearbeidet kjøtt som spises daglig, som for eksempel pølser eller leverpostei. - Denne studien viser oppsiktsvekkende resultater, og forsterker betenkeligheten mot bruk av tilsetningsstoffer som nitritt, sier ernæringsfysiolog Kari Tande Hansen i Oikos - Økologisk Norge.

 

Du finner den på Kiwi

Nå vil Kiwi-butikkene rundt i landet ha denne økologiske kjøttdeigen og det fører til stor vekst i salget, sier kategorisjef Rolf Fjeldheim i Nortura. Kiwi vil også ha Prior økologiske egg. Økologiske egg har hatt en stor økning i omsetning siste halvåret. – Omsetningen stiger med folks bevissthet om dyrevelferden for verpehøner. I tillegg velger mange økologiske egg på grunn av smaken og kvaliteten eggene får ved at hønene går ute og at de spiser økologisk for, sier markedssjefen i Oikos.

 

Noen økotall for Nortura

Norturas produksjonstall for økologiske produkter i 2011:

Egg: 592 tonn

Kjøttdeig: 32 tonn

Lammelår m/knoke: 15 tonn

Ovnsbakt leverpostei: 6 tonn

Fårepølse: 4 tonn

 

 

 Her finner du mer om undersøkelsen til klikk.no

Foto av Norgården økologisk kjøttdeig er fra klikk.no ved Øivind Lie

 

Annonsører

Samarbeidspartnere