Travle tider for lokallaga

26.08.2016
Denne helga er det hele syv Åpen Økologisk Gård-arrangementer. I tillegg Kjøkkenhagedag på NORSØK, Tingvoll og økologisk telt på Mersmak i Skien. Vi håper mange finner veien til disse. Det er travle dager for frivillige i våre lokallag. Så også for åpenøkologiskgård-general i Oikos - Økologisk Norge, Elin Rømo Grande. Hun er imponert over engasjementet og alt arbeidet som legges ned.

Du finner programmet for Åpen Økologisk gård her. Sjekk ut om det er en i nærheten av deg denne helga.

Oikos Sande og Oikos Sør- og Nord-Trøndelag er blant de som kan puste litt ut og være fornøyd med innsatsen. Trøndersk Matfestival og Økofestivalen i Sande er vel i havn. Bølgene etter Øyafestivalene på Tøyen i Oslo har også begynt å legge seg, men neste helg fra fredag til søndag, står Matstreif på Rådhusplassen for døra. Du finner Oikos og mange økologiske produsenter der også.


Trøndersk Matfestival i Trondheim
Trøndersk Matfestival ble arrangert 4-6. august. Det er den 11. i rekken, ca. 135 utstillere var med og antall besøkende anslått til mellom 150-200.000. Oikos Nord-Trøndelag og Oikos Sør-Trøndelag deltok og hadde med seg mange utstillere som bidro til en flott markering av det økologiske mangfoldet i regionen.

matfestival 2016 jordbær smil


Nettverkt for bynært og urbant landbruk, Grindal Gårdsysteri (bilde under), Rotvoll Safteri, Café Pæra, Brattlia Økogård, Hitra Gårdsmat, Gullimunn Urkorn, Naturkjøtt og Oikos hadde stand i økoteltet.  Eivind Bakk fra Oikos Sør-Trøndelag var teltsjef.Det var stor aktivitet, mange blide fjes og det ble vervet hele 38 nye medlemmer. Flott innsats!

matfestival 2016 grindal årets produkt

Hjemmesiden til Trøndersk Matfestival finner du her, og Oikos Sør-Trøndelag har lagt ut flere fine bilder på sin Facebook-side.


Økofestivalen i Sande
- Sande er et fyrtårn for økologisk landbruk, og festivalen er et utstillingsvindu, sa ordfører Elin Weggesrud i sin åpningstale under Økofestivalen 20-21. august. Med 20 % andel økologisk dyrket, er Sande trolig beste kommune i landet.

sande 2016 kjær gartneri

Festivalen som feiret sitt 10-årsjubileum, vokser fra år til år, og den har blitt et svært populært arrangement. Mer enn 40 utstillere deltok, blant dem Kjær gartneri med sine sukkersøte tomater (bilde over), og anslagsvis 6.000 besøkende var innom i løpet av de to dagene. Det gjør festivalen til en flott møteplass for økomiljøet i Vestfold med "omland".

oikos sande 2016

Hjemmesiden til Økofestivalen i Sande finner du her, og link til Facebook-siden til Oikos Sande her.


Tekst: Jens Petter Homleid
Foto: Okios Sør-Trøndelag (1-3), Økofestivalen FB (4) og Anders Aaserud (5)

Annonsører

Samarbeidspartnere