Tusen hjertelig takk og Godt Nyttår!

31.12.2012
Vi har nådd målet for innsamling til utviklingsprosjektet vårt i Zambia!!! Dette må være den beste gaven vi kunne få på tampen av året og vi er veldig taknemlige overfor alle givere. På vegne av alle bøndene i Zambia og deres familier takker vi dere - hjertelig tusen, tusen takk.
170 000 kr var målet

Vi har per 31.12.12 fått inn den nette sum av 171 526 kr! Det er 324 ulike givere, men to av giverne er bedrifter, Norganic og Godt Brød, som har mange ansatte de gir på vegne av. Dermed er antallet givere egentlig 509 personer og deler vi summen på giverne blir det 337 kr per person.

 

ODISSA siden 2006

Vi søkte i 2005 og fikk bevilling fra Norad til å begynne utviklingssamarbeid i Zambia i 2006. I løpet av de første seks årene holdt vi kurs og oppfølging for over 6000 bønder. Vi holdt også intensivkurs på Universitetet i Zambia (UNZA) fra 2008, hvor over 100 studenter, ansatte i organisasjoner og ansatte på universitetet har fått en innføring i hva økologisk landbruk er og kan bidra med. Som et resultat av intensivkurset har flere bachelor- og masterstudenter valgt å skrive sine oppgaver relatert til økologisk produksjon, og vi har støttet seks studenter i deres arbeid med bachelor- og masteroppgavene. I tillegg har vi fått økologisk landbruk inn i undervisningsplanen for alle bacelorgrader på School of Agriculture, noe vi feiret i 2010.


Priser til våre samarbeidspartenere og støtte fra tidligere president

Våre samarbeidspartnere i Zambia har fått flere priser for sitt arbeid, les mer om noe av det her. Tidligere presindent i Zambia, dr. Kenneth Kaunda, er æresmedlem i vår søsterorganisasjon OPPAZ, og var med oss ut på flere gårdsbesøk i 2009. Da var blant annet ZNBC (Zambias NRK) med ut og filmet både på gårder og opplæringssenter for økologisk landbruk. Kaunda er spesielt opptatt av utdanning og sa at Norge bør støtte utvikling av økolandbruk i Zambia.
Siden den gang har vi fått til mye av det Kaunda ønsket.


Kenneth Kaunda høster økotomater1,7 millioner fra Norad per år

Etter de første seks årene oppfordret Norad oss til å utvide arbeidet vårt og vi søkte i 2011 om en 3-årig avtale. Vi fikk på bakgrunn av søknaden innvilget 1, 7 millioner kroner per år i støtte fra Norad i perioden 2012-2014. Det betyr at vi må skaffe minst 170 000 kr per år i egenandel, og vi er veldig glade for at vi har klart dette innen nyttår. i 2013 og 2014 må vi klare det samme, vi håper at dere vil støtte oss videre.

 

Fortsettelsen

I 2013 skal vi fortsette med bygging av bikuber, få ut soltørkere til noen av bondegruppene slik at de kan tørke frukt og grønnsaker og dermed tjene mer penger gjennom videreforedling, og vi ser på mulighetene for å etablere et utsalg for lokale og økologiske varer i hovedstaden Lusaka i samarbeid med Utviklingsfondet. Dette for å sikre bøndene en stabil markedskanal, og forbrukerne gode, trygge produkter.

 

Det jobbes også videre med å få økolandbruk inn i mastergradene på UNZA, samt å kurse flere lærere på videregående skoler og ungdomsskoler og etablere skolehager.

 

Med denne lille oppsummeringen ønsker vi alle givere, medlemmer og økoentusiaster et hjertelig Godt Nyttår! Tusen, tusen takk til dere som har støttet arbeidet vårt, det nytter!

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere