TV2-kokken går for økologisk

30.01.2015
Etter å ha sett, luktet og smakt på vanlige og økologiske varianter av frukt og grønt, var TV2-kokk Wenche Andersen ikke i tvil om hvilke som var økologiske.

TV2 ville finne ut om økologisk mat var verdt de ekstra kronene. De spurte derfor God Morgen Norges TV-kokk Wenche Andersen. Hun er opptatt av at grønnsakene hun spiser skal være både sunne og gode.

Merker forskjell

TV2 kjøpte inn både økologisk og vanlig brokkoli, kålrot, banan, gulrot og agurk, og spurte om Wenche kunne se forskjell.

Etter å ha sett og luktet på de ulike varene, var Wenche ganske sikker på hvilken som var den økologiske, skriver tv.no.

– Fargen på grønnsakene er like, men jeg ser at gulroten og kålroten har mer hakk og noen små skader enn de andre har, sa Wenche til tv2.no.

Smaker bedre

Og etter å ha smakt på begge typer, var Wenche ikke i tvil om hvilken som var økologisk.

– De økologiske gulrøttene er søte, nesten som epler, fortsatte hun. – De andre her smaker bittert. Kålroten er også mye bedre på smak.

Wenche er opptatt av å kjøpe norsk, og foretrekker derfor økologiske, norske produkter.

– Dersom det kun finnes spanske økologiske brokkolier, ville jeg nok heller gått for den norske ikke-økologiske. Men spesielt når det gjelder rotgrønnsaker, er jeg veldig opptatt av å handle produkter som er økologisk dyrket. Der er det også så stor forskjell på smak, mener Tv2-kokken.

Unngå sprøytemidler til barn

Wenche sier at hun synes det er skummelt å se epler som kan ligge i ukevis på et fruktfat uten å få en eneste skrukke.

– Da foretrekker jeg heller epler som ser litt stygge ut, det er jo sånn frukt skal se ut!

– Dessverre er det mange som ikke vet nok om hva som er sunt og ikke, sier Wenche og mener at det spesielt er viktig for familier med små barn å unngå det man kan av produkter med sprøytemidler.

Kilde: TV2.no: TV 2-Wenche velger økologisk frukt og grønt

Les mer:

Sjekk hvilke produkter som er viktigst å kjøpe økologisk

Liten prisforskjell pr porsjon for hverdagsmat

Serverer økomat – uten økt budsjett

Klare helsefordeler med økomat

Svensk kjemikalieekspert anbefaler økologisk

Annonsører

Samarbeidspartnere