Tyskerne liker hvite økoegg fra Norge

17.01.2010
– De hvite eggene fra Norge har blitt veldig positivt mottatt av tyskerne, sier daglig leder Karine Rød Haraldsson i selskapet Vingulmark til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) .
- Oikos gratulerer de driftige økobøndene med den gode responsen i Tyskland. Lykkes de med denne eksportsatsingen er det også god Norgesreklame, sier Reidar Andestad i Oikos.

 Snart kan tyskerne spise hvite og ikke bare brune egg til frokost, om norske økoeggprodusenter lykkes med sin dristige eksportsatsing.  Bilde fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

 

Kjenner bare brune egg

- Tyskerne har ingenting imot hvite egg selv om de er vant til bare å kunne kjøpe brune egg. Vi har god tro på at det er et marked for våre økologiske og salmonellafrie egg i Tyskland, sier hun engasjert.

 

Tre økobønder på eggtur til Grûne Woche

Skjeberg-bøndene Runar Sørli og Erik Sørli pluss Fredrik Fredriksen fra Mysen har i helgen vært i Berlin for å teste ut mulighetene for å kunne selge egg på i det tyske markedet.

- Det er bare så moro å være her i Tyskland. Tyskerne er veldig positive, så dette har jeg tro på. Men det er for tidlig å si om det blir noe av eksportplanene, forteller Runar Sørli.

 

Statsråd Lars Peder Brekk roser økobøndene som satser på å eksportere norske økoegg til Tyskland.  Foto:LMD.

 

Statsråd Brekk støtter framstøtet

- Innovasjon Norge har vært viktig for at vi har kommet dit vi er i dag og er en viktig samarbeidspartner for oss i prosjektet, sier den daglige lederen i Vingulmark.

Landbruksminister Lars Peder Brekk gir prosjektet sin fulle støtte.

- Dette er kjempespennende. Jeg er imponert over at noen vil prøve seg på eksportmarkedet. Slike folk må vi backe opp, sier Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp).

- Jeg håper at vi får flere slike prosjekter. Det er en stor utfordring å lykkes, sier Brekk og roser bøndene som satser penger og arbeidsinnsats på egg-prosjektet.

 

Gulere plomme

De tre østfoldbøndene leverer alle økologiske egg fra frittgående, hvite høner med godt lynne. Plommen i eggene er ekstra gul, og eggene skal leveres i gjennomsiktige kartonger av resirkulert plast slik at de hvite eggene synes i pakningen.

 

Les hele saken fra ANB - Avisenes Nyhetsbyrå her

Annonsører

Samarbeidspartnere