Ukens økotilbud på Coop – i Sverige

31.01.2014
Tilbuds-serien ”Veckans Ekologiska” på frukt og grønt, som svenske Coop innførte i fjor, har gitt stor suksess. – Kommer norske Coop med noe liknende, eller må norske økokunder begynne med harryhandel?

Svenske Coop innførte i fjor ”Veckans Ekologiska” på økologisk frukt og grønt. De melder nå at etterspørselen fortsetter å øke og at ordningen med en frukt- eller grønt-vare på tilbud hver uke, kommer til å fortsette også i 2014.

– Vi har hatt en svært positiv utvikling med klart økt interesse for økoprodukter, svarer kommunikatør og prosjektleder Maria von Sydow i svenske Coop på spørsmål fra oikos.no. KRAV melder også om rekordsalg av økofrukt i 2013

Årssalg på en uke

– Et fantastisk eksempel, fortsetter von Sydow, - er at i løpet av en uke i september i fjor, solgte vi like mye økologiske druer, som det totale salget av økodruer i løpet av hele 2012. Og økologiske bananer, som i starten av 2013 utgjorde 22 prosent av banansalget i det svenske Coop, har økt til 40 prosent ved slutten av året.  – Enkelte uker har interessen for økologisk frukt og grønt vært så stor, at vi har gått tom for varer.

Halve prisen

– Hver uke kommer du til å finne en ny frukt eller grønnsak i din Coop-butikk, som ikke bare får tennene til å løpe i vann, men som også er snill mot lommeboka. Ukens Økologiske kan være satt ned helt til halve prisen, slår svenske Coop fast på sin hjemmeside, coop.se.

I fjor meldte den samme sida at de hadde gjennomført en undersøkelse blant sine medlemmer, og at hele 74 prosent svarte at de ville kjøpe mer økologiske varer.

Redde jorden

Coop i Sverige satser betydelig mer på økologiske varer og har bredere utvalg enn i Norge. På hjemmesida si presenterer de for eksempel video med fem bønder som økohelter, under tittelen Sveriges ekohjältar

– Gjennom de aktive valgene forbrukere gjør, kan vi alle bidra til å redde jordens ressurser og selv få det bedre, skriver coop.se.

Ikke i Norge

Når får vi Ukens økotilbud i Coop Norge?

– Det er nok ikke gitt at alt svenske Coop gjør, kommer her, svarer senior fagsjef i Coop Norge Handel, Hilde Berge Mæhlum, på spørsmål fra oikos.no.  – Noe sånt som dette er nok ikke i våre planer.

Änglamark x 80

Coop i Norge har sin Änglamark-serie med ”Økologiske, miljø- og allergivennlige produkter”. Med søk på Änglamark og litt leting på coop.no, er de mulige å finne. Alle produktene presenteres på denne måten: – Coop Änglamark Økologi består av økologisk dyrkede matvarer, dvs at de er dyrket uten kunstgjødsel og sprøytemidler. Serien består av ca 80 økologiske produkter.

Änglamark Økologiske egg

Pussig søndagsfrokost

Men søker du etter økovarer på coop.no, ved å søke på øko+et produkt, for eksempel øko+egg, blir resultatet litt pussig. Produktet som dukker opp er sikkert greit nok, men er ikke så mye å ha til søndagsfrokosten: Bare prøv selv!

NB! Coop har faktisk økologiske egg, altså. De selges undermerket Änglamark, og pakken ser sånn ut:

Annonsører

Samarbeidspartnere