Ultimate øko-julegaver

29.11.2013
I beit for julegaver til folk som har alt? Gi en miljøsmart gave som ikke fyller i skapet: Opplevelser, medlemskap, velvære, støtte til gode tiltak, eller hva med gavekort på økofrø? Sjekk vår liste over flotte øko-gaver!

Foto: Wikimedia Commons

De fleste av oss har alt vi trenger og vel så det. Derfor kan en gave som ikke fyller opp i skapene, være fint både å gi og å få.

RenMat juni-aug cover#519DD

Til idealisten

Hva med å gi noe så idealistisk og flott som et medlemskap i Oikos Økologisk Norge til bevisste venner og familie?

Alle som har interesse for økologisk mat og landbruk vil kunne ha stor glede av et medlemskap med magasinet Ren Mat tilsendt 4 ganger i året, gavekort til jul ligger her.

Du kan også bestille et abonnement på magasinet Ren Mat dersom du foretrekker det. Prisen for abonnement og medlemskap er den samme.

Eksempler på ulike gavekort for abonnement finner du her.

Til den engasjerte

Oikos driver også utviklingsprosjektet ODISSA i Zambia, i det sørlige Afrika. Til nå har over 7000 bønder fått kurs i økologisk landbruk gjennom dette prosjektet.

Vi har laget gavekort som du kan se og laste ned her. Pengene går uavkortet til ODISSA-prosjektet.

Les mer om  ODISSA her.

Norad, Norganic og Godt brød støtter prosjektet og vi samarbeider med Utviklingsfondet.

Til den matglade

I en lang rekke gårdsbutikker og en del butikker i byene kan du finne lekre, økologiske delikatesser. I vår Øko-guide finner du sikkert en butikk eller bonde nær deg, eller en nettbutikk du kan bestille en gavepakke fra. Øko-guiden er delt opp i ulike kategorier og det er guider for de ulike fylkene i landet, sånn at du kan få tak i både økologiske og lokalt produserte produkter.

Til den hårfagre

grønn frisør

Det finnes noen frisører i ulike deler av landet som tar ekstra ansvar for både miljøet, din og sin egen helse. Disse tilbyr økologiske produkter og behandlinger og er

sertifiserte som Grønne frisører. Du finner en oversikt her.

En del av dem tilbyr gavekort. Finner du ikke på nett, så ring og spør.

I vår Økoguide, kan du også finne en oversikt over en lang rekke økologiske kosmetikk- og velværeprodukter.

Til økohage-dyrkeren

Solhatt økologisk hagebruk - logo

Nettbutikken Solhatt økologisk hagebruk, har både hagebøker, alle slags økologiske frø og mange praktiske redskaper for økohage-entusiasten. De har også gavekort i ulike prisklasser.

Det svensRunåbergs Frøer - ny bokke øko-frøfirmaet Runåbergs Frøer, har i nylig gitt ut boka Grönsaker, kryddor och blommor för nordisk klimat med bl.a. grundige dyrkingsråd for            ulike grønnsaker, blomster og krydderurter. De gir også gode råd om frøavl for      den som vil høste sine egne frø.

Boka kan bestilles på nett - og de sender direkte.

Andre hagebok-tips, kan du finne HER

Vi har også en fin liten barnebok, "KORNET som ble til mel". Det er en engasjerende og nyskapende fortelling om kornets vei fra jord til bord – en fortelling som inspirerer til en bærekraftig tenkemåte og handling. Lesning fra boken bidrar samtidig til en hyggelig samlingsstund for barn og voksne og inviterer til å bake, for eksempel sunne og ernæringsrike brød. Boken finner du nederst på denne siden.

Annonsører

Samarbeidspartnere