USA opp 8 prosent

13.06.2011
Til tross for den verste økonomiske nedgangen på over 80 år vokste den økologiske sektoren med 8 % i 2010. Dette viser en oversikt fra Organic Trade Association. I følge oversikten omsatte den økologiske sektoren for over 29 milliarder USD, i 1997 var dette tallet 3,6 milliarder, skriver Ren Mat i sin siste utgave. Dermed gikk veksten i økologien forbi matindustrien ellers, som i fjor hadde en vekst på bare en prosent.

-Michelle Obama er en stor inspirasjonskilde for den økte interessen for økologisk mat i USA.Presidentens Kreftpanel som anbefaler folk å spise økologisk mat som en forebyggingstiltak for å ikke bli eksponert for kreftframkallende stoffer, har også hatt stor betydning, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.Økoveksten fortsetter i 2011

-Tall vi sitter med fra de store kjedene i USA som Whole Foods, viser at veksten holder frem i 2011, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. Det er et voldsomt økodriv i USA for tiden og de har passert Europa som verdensdelen som omsetter mest økologisk mat. Dette har også betydning for den økologiske produksjon i Latin-Amerika som drar nytte av veksten i USA.

 

 

Bedre under Obama

Økologisk landbruk har fått bedre betingelser under Obama, skriver Ren Mat. 14 500 amerikanske bønder i 49 stater har nå lagt om gårdene sine, til sammen utgjør dette 1,7 milliarder hektar. 78 prosent av disse bøndene har planer om å utvide sin produksjon i løpet av de kommende fem årene, og 40 % har fått flere medarbeidere på gåren i løpet av det siste året, viser en rundspørring.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere