Våronn for ØKOUKA 2017

02.05.2017
I fjor ble det arrangert ti ØKOUKER fra Agder i sør til Nord-Trøndelag i nord. Hvor mange det blir i år er ennå ikke helt klart, men det ligger an til fortsatt vekst. Vippa på Vippetangen i Oslo var arena for årets kick-off og planleggingsmøte den 18-19. april der ti av årets økouker var representert. Erfaringsutveksling sto i fokus. Det ble to matnyttige og inspirerende dager.

Mange husker sikkert fjorårets arrangement med økobanner oppover Karl Johan og besøk av kronprinsesse Mette Marit på seminaret "Økologisk mat i friluftslivets tjeneste" på Sørenga. Dette var ett av flere enn 200 økouke-arrangementer i 2016. ØKOUKA er et felles løft av 13 organisasjoner med tilknytning til landbruket for feiring, inspirasjon og samarbeid for økologisk og biodynamisk matproduksjon i Norge.

Oikos - Økologis Norge sentralt er koordinator for ØKOUKA-prosjektet. Lokalt legges det ned et stort frivillig arbeid av lagene og deres samarbeidspartnere. Det sentrale prosjektet gjennomføres med støtte fra Landbruksdirektoratet. Flere av Fylkesmennene bidrar til den lokale gjennomføringen. Eksterne sponsorer er også viktig. I år er Godt Brød ny hovedsponsor sammen med Cultura Bank. De fleste arrangementene i 2017 er lagt til den siste uka i september. Sett av dagene og følg med på ØKOUKAs hjemmesider.

Les mer om våronn på Vippa og ØKOUKA 2017 her

Nettsak på oikos.no om ØKOUKA 2016 her


Foto: økouka.no/deltagere på Kick-off

Annonsører

Samarbeidspartnere