Vekst på 20 % for Bondens Marked

07.03.2012
Norsk Landbruks beste og mest unike flaggskip for omdømmebygging, Bondens Marked, økte omsetningen med 20 % i 2011. Nå etterlyser vi flere produsenter, sier daglig leder for Bondens Marked, Aina Bartmann til Nationen. Omsetningen totalt ble på 36,6 mill.

 

– Vi gratulerer Bondens Marked med godt resultat og er imponert over jobben de gjør, vi gleder oss også over at andelen økologisk mat har steget de siste årene, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

 

Bondens Marked med Aina Bartmann i spissen kan vise til 20 % økning i omsetningen for 2011 og en fin vekst også for produsentene som har vært med. Hun tror på videre vekst i 2012 blant annet som følge av omsetning i Mathallen Vulkan i Oslo. Foto: BM

 

220 markedsdager

 

Det er de store byene som øker mest, men det er også en god økning på de mindre stedene, for eksempel i Møre og Romsdal.

- Det som gleder oss mest er den store økningen i gjennomsnittlig omsetning per produsent og for hver av de 220 markedsdagene vi har i Norge gjennom hele året, påpeker Bartmann. Oslo leder an Høy omsetning. Hun opplyser at produsentene nå omsetter for 11.000 kroner i gjennomsnitt for hver dag de er på marked. Bartmann sier at de flinkeste og største produsentene i landet har en årlig omsetning på rundt en million kroner.

 

 

Fortsatt vekst

 

Bartmann tror på fortsatt vekst i 2011. Hun tror at den nye mathallen som kommer i Oslo vil øke interessen for bondens marked.. Den 16. mars skal Bondens marked sammen med Oikos - Økologisk Norge, ha et seminar for lokalmatprodusenter i og rundt Bergen. Her er man opptatt av å få flest mulig lokalmatprodusenter til å delta.

- Det er ikke minst flere grønnsaksprodusenter, og produsenter av frukt og produsenter av ulike spesialiteter, noe som kort og godt er litt anderledes vi er ute etter å få tak i, sier markedskoordinator Siv Heia Uldal i Bondens marked Norge.

 

 

 

Helen Davey

 

Pultost og smørprodusent Helen Davey (bildet) sitter i styret for Bondens Marked fra Oikos - Økologisk Norge.

 

 

 

Les hele saken i Nationen her

Annonsører

Samarbeidspartnere