Velg økologisk kjøtt til jul

13.12.2010
I julen står smaken i høysetet og det er viktig å velge ingredienser av høy kvalitet. Julen er også tiden for litt ekstra omtanke, velg derfor gjerne kjøtt fra dyr som har hatt det bra, så smaker det godt i dobbel forstand. Vi gir deg råd om hvor du finner økologisk kjøtt.

Pinnekjøtt kan lages heløkologisk. Foto: Matprat.no

Pinnekjøtt

Økologisk pinnekjøtt er på plass i år også. Pinnekjøttet får du kjøpt i Coop-kjedene Obs!, Mega, Marked, og Prix, i tillegg til Meny, Ultra, Smart Club og enkelte Spar og Eurospar. Økologisk potet kan man få i de fleste kjeder nå, mens tradisjonelt tilbehør som kålrot er lett tilgjengelig i fullsortimentsbutikker og noen lavprisbutikker.

 

Prøv pinnekjøtt fra Norgården i år. Foto: Norgården.

 

Norgården har også økologisk lammestek, oksestek og svinestek.  For full oversikt over Norgårdens produkter og hvor de selges, se her.  

 

Ribbe

Økologisk ribbe kan det nok være en større utfordring å få tak i, men Ultra, Meny og ICA-butikker som fører pølser og andre produkter fra Grøstadgris AS, kan kanskje bestille det for deg. Noen butikker har økologisk surkål på glass, ellers har de fleste økologisk hodekål, slik at man kan koke surkål selv. Grødstadgris har laget et nydelig oppskriftshefte hvor du får oppskrifter og gode tips til ribbemiddagen.  

 

Kalkun

Stadig flere har latt seg inspirere av den amerikanske tradisjonen med helstekt kalkun, kanskje særlig som nyttårsmat. I år selges økologisk julekalkun fra Homlagarden av COOP i produktserien Smak forskjellen. Produksjonen er begrenset, så ta kontakt med din nærmeste COOP butikk og legg inn en bestilling allerede i dag.

For andre utslagssteder av Homlagardens produkter se her.

  

Kos deg med økologisk kalkun fra Holmagarden på nyttårsaften. Foto:Holmagarden.

 

Les mer om økologisk julemat.

Annonsører

Samarbeidspartnere