Velkommen til ØKOUKA!

23.09.2016
Oikos – Økologisk Norge gleder seg til ØKOUKA, ikke bare er det den største samlingen av arrangementer som dreier seg om økologisk landbruk i løpet av året, men det er også det arrangementet som samler flest rundt et tema vi jobber med året rundt. Vi sees!

ØKOUKA ønsker å styrke norsk landbruk, vise frem mangfoldet av matproduksjon, og dra frem gode eksempler fra hele næringskjeden. Gjennom planleggingen av ØKOUKA er det koblet inn bønder, produsenter, organisasjoner og kunnskapspersoner og ikke minst krefter nasjonalt for å løfte ØKOUKA enda flere hakk i årets gjennomføring.

Sjekk programmet og aktivitetene på ØKOUKAs felles nettsider her.

10 byer og regioner

ØKOUKA ble startet i Nord-Trøndelag i 2011 under navnet Økoveka. I 2016 vil hele 10 byer og regioner feire ØKOUKA. Flere enn noen gang vil få oppleve en uke som setter økologi i sentrum, og vi strekker oss lengre utover landet. Årets nykommere er Agder, Telemark og Nord-Østerdal og Røros, og vi ønsker dem velkomne til bords!

Det er heller ikke bare nasjonalt at ØKOUKA vokser. I Oslo alene vil det i år være flere enn 55 arrangementer, og bybildet vil preges i enda større grad enn før. For første gang blir det ØKOUKA-bannere nedover Karl Johan, det er markedsdager på Youngstorget, og vi har arrangementer hele sjøstripa, fra Kongsgården til Rådhuset, Vippetangen og Losæther. ØKOUKA vil være synlig for enda flere av Oslos beboere i år, og vi gleder oss til å fylle saler, torg og åpne økologiske gårder, slik at de igjen kan gi påfyll med inspirasjon, glede og stolthet over norsk økologisk og biodynamisk landbruk.

13 aktører

ØKOUKA er et initiativ fra 13 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger. Med Oikos som prosjektleder og nasjonal koordinator og med mange Oikos-lokallag som arrangører rundt om i landet tar Oikos lederrollen i å fremme økologisk landbruk. Det gjør at vi kan oppnå vårt felles mål  om å øke kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat hos forbrukere, kokker og andre i storhusholdning eller dagligvaremarkedet.

Bakteppet for ØKOUKA i 2016 er et innholdsrikt år, med flere gode nyheter. Coop mega kom inn som hovedsamarbeidspartner med oss i fjor høst, og siden har flere av dagligvareaktørene våknet opp.  Nå er det i gang en kamp om å være best på økologi. Dette gleder vi oss stort til å se ringvirkningene av, og håper kampen for å nå den miljøbevisste forbrukeren også vil gavne den norske bonden på lengre sikt. Vi har også fått gode nyheter fra Debio, som melder at det er 100 nye økoprodusenter innmeldt i år. Dette er gode nyheter etter flere år med frafall av økobønder, og vi tør være positive til at den norske forbrukeren i fremtiden kan få kjøpt sin økologiske mat produsert på norske ressurser.

Kurs, seminarer, utsillinger og markeder

Dette setter stemninga for årets ØKOUKA. Programmet er nå mørt, og klart for å deles. Og for et program! Smakebiter du kan sjekke ut og lese mer om på nettsiden fra inkluderer: «Økologisk mat i friluftslivets tjeneste», «Økologisk økonomi og økonomisk fellesskap», «Bønner i byen», «MATVINN-utstilling», «Markedsdager på Youngstorget», «Kosmos, kuhorn og kokkers førstevalg - men hva er egentlig biodynamisk jordbruk?», «En oktoberdag i Gartneriet.» og «ØKOUKA avslutningsfest med Kooperativet».

ØKOUKA er en proppfull uke med arrangementer for alle som spiser mat. Vi sees!

økouka.no

Annonsører

Samarbeidspartnere