Velkommen til seminar: «Biologisk mangfold i landbrukets tjeneste»

19.08.2015
Et rikt biologisk mangfold er en forutsetning for å kunne dyrke jorda både nå og i framtiden. Bli med på et viktig seminar om det biologiske mangfoldet som vår egen og framtidas matproduksjon avhenger av.

Bli med på seminar om det myldrende mangfoldet i landbruksts tjeneste.

Når: Tirsdag 1. september kl. 14.00 – 18.00
Hvor: Litteraturhuset i Oslo, Amalie-Skram-salen
Entré: Gratis

Det uerstattelige mangfoldet
God matjord er proppfull av levende organismer som alle spiller en viktig rolle i å opprettholde jordas fruktbare kretsløp. Pollinerende insekter gjør en uerstattelig jobb og sørger for at en tredel av verdens matplantearter bærer frukter. Det genetiske mangfoldet av planter og dyr er et viktig ledd i samspillet og gjør det mulig å tilpasse matproduksjonen til skiftende klima- og miljøbetingelser.

Bie i brassica-blomst (antar "vill ruccola") Foto Eli ÅsenLandbruk som en trussel
Men samtidig som landbruket trenger det biologiske mangfoldet, er det også landbruket som representerer mangfoldets største farer. Det biologiske mangfoldet er i nyere tid blitt redusert i et forrykende tempo – av nettopp landbruket.

– og som en mulighet
Bli med på vårt seminar og lær mer om det myldrende mangfoldet i landbrukets tjeneste, hva som truer det og hvordan du som bonde eller forbruker kan ta bedre vare på det.
Lær også om hvordan økologisk landbruk med fagkunnskap og god agronomi kan bidra til å styrke biomangfoldet.

Velkommen til seminar!
Framtredende forskere og fagfolk innleder om hvordan det står til med biomangfoldet i dag, og representanter for landbruket deltar i debatt: Hvordan kan vi ta vare på biomangfoldet i politikk og i praksis?
Seminaret markerer lanseringen av basisheftet ‘Biologisk mangfold i landbrukets tjeneste’, som er utarbeidet av Oikos – Økologisk Norge, i samarbeid med SABIMA og Norges Birøkterlag.
Seminaret arrangeres i samarbeid med COBRA.

Programmet for seminaret kan du laste ned som pdf HER

Tekst: Marit G. Wright
Foto: øverst: Solhatt.no, nederst: Eli Åsen

Annonsører

Samarbeidspartnere