Vellykket hagemesse

19.04.2016
Hagemessen i Lillestrøm trakk over 20 000 mennesker, mange av dem interessert i økologisk hagebruk. Oikos-standen var godt besøkt.

Representanter fra Oikos – Økologisk Norge hadde gjort en iherdig innsats for å lage en informativ og dekorativ stand der temaer var knyttet til biologisk mangfold, jord, plantevern, økologi og permakultur. Alt fra bøker til plakater, komposter, jordtyper, frø, planter og insekthotell var å finne. Det var viet ekstra fokus til belgvekster og deres rolle som jordforbedrer. Dette på grunn av FNs internasjonale år for belgfrukter.

Ekspertpanel
Frøydis Hauge og Nina Berge, to eksperter på ulike temaer knyttet til hagebruk, især snegler og kompost, var tilgjengelig for å svare på spørsmål fra de besøkende. Det var mange som benyttet seg av det. Markkompost, varmkompost og snegleproblemer ble ivrig diskutert, og tips og triks ble delt.

DSC 0612DSC 0615


Mange frivillige
Frivillige fra lokallaget i Oslo (Oslo og omegn økologiske hagebrukslag), økoambassadører og representanter fra Oikos sentralt var til stede for å snakke om organisasjonen, dele ut inspirasjonsmagasinet Ren Mat og verve nye medlemmer.

– Det var mange som hadde interesse for standen og arbeidet vårt, det var ofte kø hos ekspertpanelet, mange tok bilder av insekthotellet, plantene og annen dekor og folk satte pris på å få med seg Ren Mat hjem. Jeg syns de standansvarlige har gjort en formidabel jobb med å gjøre kretsløpstanken visuell og forståelig, sa Anna Matthews, administrasjonsrådgiver i Oikos – Økologisk Norge.

Bredt samarbeid
Innholdet i standen var et resultat av bredt faglig samarbeid mellom ulike organisasjoner, bedrifter og foreninger som jobber med temaer knyttet til jord, biologisk mangfold, permakultur og formidling av hagebruk. Formålet med standen var å presentere mange ulike temaer Oikos jobber med.Tekst og foto: Emma Gerritsen

Annonsører

Samarbeidspartnere