Vellykket vårslepp på Sagene

04.04.2016
– Bare kast frøbombene hvor som helst og la det blomstre, sa Katti fra Parkens Grøde og smilte lurt. Denne søndagen ble det arrangert Vårslepp, et nettverkstreff med frøbytting og workshops på Sagene i Oslo. Minst 400 dyrkeentusiaster tok turen.

Arrangørene kaller det Vårslepp 2016. Et passende navn.
Oikos var til stede i Parkens Grøde på Sagene denne søndagen, der minst 400 entusiastiske plantedyrkere møttes i denne permakulturelle perlen.

Kunnskapsdeling
Vårslepp er et møtested for deling av erfaringer og kunnskaper. Nærmere 1100 frøposer byttet hender og 800 frøbomber ble laget. En riktig pangstart på den nye dyrkesesongen. Til tross for gråværet har altså våren kommet til Oslo. De første blomstene titter forsiktig opp av jorden og knoppene på trærne begynner å sprette.

Mangfold
Det var ikke bare mange som kom innom, det var også et mangfold av utstillere tilstede, både BYBI, Permakultur Norge, Bokashikompost, Ekte Vare, Foodtrucken Anne på landet og Omstilling Sagene for å nevne noen.
Også vi fra Oikos – Økologisk Norge var på plass med tidsskriftet Ren Mat for å formidle informasjon om økologisk mat.

Inspirasjon
I løpet av de tre timene Vårsleppet varte, fremførte NExT – Norwegian Experimental Theater Workshop et teaterstykke og Marte Røyseng holdt en vakker intimkonsert. – Det var topp stemning og mye inspirasjon å hente, forteller Emma Gerritsen, som deltok fra Oikos – Økologisk Norge.

Det var Nabolagshager, Majobo og Parkens Grøde som stod bak arrangementet. Parkens Grøde hadde fått hjelp fra frivillige til å forvandle parken til et lite marked med utstillingstelt, bål, sitte- og mingleplasser. Bydel Sagenes Grønne midler støttet arrangementet økonomisk.

DSC 1782

Her lages det frøbomber med god bieffekt, disse blandingene får humlene og biene til å suse.

Tekst: Redaksjonen

Foto: Emma Gerritsen

Annonsører

Samarbeidspartnere