Verdens miljødag 5.juni

02.06.2011
Verdens miljødag ble stiftet i 1972, og har blitt markert verden over siden da. Rundt om i Norge markeres dagen med ulike arrangement, og dersom du bor i Oslo omegn kan du delta på to store arrangement: Oslo Miljøfestival og Hafslund Miljøfestival for barn, henholdsvis 4. og 5.juni.Hafslund Miljøfestival for barn, 5.juni 2011

Frognerparken, Oslo.

Søndag 5. juni arrangeres "Hafslunds miljøfestival for barn" for andre gang i Frognerparken. Det blir lagt opp til en rekke spennende og morsomme aktiviteter, spill, konserter og utstillinger under det som er landets største miljøarrangement for barn. Fjorårets festival trakk over 30 000 mennesker, og var en av verdens største markeringer av FN-dagen Verdens miljødag.

Samtidig som lek og underholdning er ett av varemerkene til miljøfestivalen, er en av hovedmålsetningene å skape engasjement blant barn og unge for miljø og fornybar energi. Her er et lite utvalg av det som skjer under Hafslunds miljøfestival for barn:

 

60 000 kvadratmeter av Frognerparken - et område som tilsvarer seks fotballbaner - tas i bruk som kjerneområde for aktiviteter, utstillinger og konserter under festivalen. Men i praksis vil hele Frognerparken fungere som festivalområde denne dagen. 

 

Det blir musikkunderholdning fra scenen hele dagen. Årets programledere er "Sjefen over alle sjefer" Asgeir Borgemoen, Stian B. Simonsen (kjent bl.a fra Amigo på NRK) og Marthe Sveberg Bjørstad (Norske Talenter). Blant artistene som kommer er:

 

 • Erik og Kriss
 • The BlackSheeps
 • CC Cowboys
 • Cir.Cuz
 • Aleksander With
 • Sirius
 • Lotta
 • Anine Stang
 • Mhoo
 • Yolanda
 • Robin og Bugge
 • Navid and Crew

Under festivalen kan barna velge en rekke miljørelaterte aktiviteter og leker fra nærmere 40 ulike aktører. Aktivitetene er varierte og engasjerer barna. De kan bruke energien sin på blant annet miljøquizer, miljøstier, tautrekking, flipperspill med kildesortering, energikamp, smoothie-sykkel, sekkeløp, klatretre, hip hop-kurs, malekonkurranser og ansiktsmaling. I tillegg blir det dyreliv i parken med levende dyr og Klimapingviner som skal lære bort pingvindansen. Det blir også servert smakfull, økologisk mat.

 

Fotballspillere fra Vålerenga har allerede satt av dagen til miljøfestivalen og kommer til Frognerparken for å lære bort noen kule fotballtriks. Barna kan også måle hvor mye energi som bor i fotballskoene deres når skuddstyrken måles med radar.

 

- Barna er den aller viktigste ressursen vi har, og vi håper Hafslunds miljøfestival for barn kan være med på å inspirere små kreative hoder til å finne nye miljøvennlige energiløsninger i fremtiden. Vi kan love en dag fylt med lek og underholdning, samtidig som barna får mulighet til å lære om fornybar energi i en hyggelig ramme, sier festivalsjef Frode Geitvik i Hafslund.

 

 

Oslo Miljøfestival, 4.juni 2011

Karl Johan, Oslo, 10.00-18.00

 

Oslo Miljøfestival arrangeres av miljøvernorganisasjonen Grønn Hverdag og er et samarbeid mellom Grønn Hverdag og Oslo Kommune.

 

Over 50 utstillere står på stand på Karl Johan v/Spikersuppa, og det blir aktiviteter, konkurranser, informasjon, musikk, mat og drikke, skateramp, laidbacklounge m.m.

Annonsører

Samarbeidspartnere