Vi handler økologisk sier Knut Storberget

15.11.2011
-Vi handler økologisk hjemme, sier Knut Storberget til Dagligvarehandelen som finner han på økologisk lokalmatmarked i Tolga kommune. Midt mellom Røros og Tynset ligger Tolga kommune som har hele 25 % sysselsetting innen landbruk og der økologisk dyrkingsareal er på hele 26 %. – Vi lærer ungene hva økologi er, sier førskolelærer Janne Stabell i Lyngbo barnehage i Tolga og legger til at barna spiser mye økologisk.

Flere vakre steder i Togla kommune, her Vingeren fjellgård. 

Knut Storberget, som nå skal inn i Finanskomiteen på Stortinget, dukket opp på lokalmat arrangement i Tolga og fortalte til Dagligvarehandlenen at "Vi forsøker å handle økologisk også hjemme. Foto JD

 

 

Tolga et økologisk eventyr

-Det er et eventyr hva dyktige ildsjeler og en positiv kommune som Tolga har fått til, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. Kommunen har vært aktiv gjennom Økoløft-prosjektet støttet av Statens Landbruksforvaltning og har fått med seg skoler, barnehager og kommunal kantine. Prosjektleder har vært Helge Christie som håper prosjektarbeidet blir videreført. - Det lokale prosjektet har skapt grobunn for lokale produsenter i kommunen og ofte er produktene økologiske, sier Helene Lund Volden, butikksjefen på Coop Marked til Dagligvarehandelen. Mest selger de økologisk mat av bakerivarer, epler og løk.

 

Salatost fra Eggen Gardsysteri i Vingeren i Tolga.

 

Mange økologiske matprodusenter i fjellregionen

I regionen finnes en rekke økologiske matprodusenter som Eggen Gardsysteri, Røros Meieriet, Røros kjøtt og Røros Slakteri.  -Ikke bare er de flinke til på produsere, de har også vist at de er flinke til å samarbeide i markedsføring og i å få produktene ut på markedet, sier Reidar Andestad.  Særlig produktene fra Rørosmeieriet finner en i en rekke kvalitetsbutkker over hele landet, i Coop butikkene finner du økologisk ekstralettmelk.

Annonsører

Samarbeidspartnere