Villsaukongen med egen foredling

22.11.2010
Ja, den smaker litt annerledes enn pinnekjøtt fra vanlig sau, sier Per Kåre og Ingrid Ræstad fra Villsaukongen da vi traff dem på lørdag på torget i Molde. Det smaker mindre sau og litt mer som rådyr, sier Ingrid som har utdannelsen som få gründere har, hun er revisor og sauebonde på Midsund. Øya ute i havet på Romsdalskysten som prosentvis har størst omlagt areal til økologisk landbruk i Møre og Romsdal, og det skyldes de 4-5 produsentene av villsau. Villsauen er en sporty utegangersau som ligner litt mer på en geit i måten å bevege seg på.

Vakre og spreke utegangesauer på Midsund. Foto:Villsaukongen.

 

Her henger pinnekjøttet til tørking i de nye produksjonslokalene til Villsaukongen på Midsund. Foto:Villsaukongen.

Foredler villsaukjøttet selv 

Sauene går både på utmark og innmark. I høst tok Ingrid og Per Kåre Ræstad i bruk nye foredlingslokaler. Han er utdanna kokk og det kommer godt med. Nå er de klare for salg av pinnekjøtt av villsau til jul. Neste helg er det torgsalg i tunnelen i Ålesund, så er hun tilbake på Torget i Molde om 14 dager. 

 

Les også sak om dem i Sunnmørsposten

 

Her kan du se bilder og lese mer om Villsaukongen på Midsund på deres hjemmeside.

Annonsører

Samarbeidspartnere