Vinnere av kalenderkonkurransen 2018

13.06.2017
I april utlyste vi fotokonkurranse til Økokalenderen 2018. Det kom inn mange bidrag, og juryen hadde en krevende oppgave. 12 flotte vinnerbildene ble kåret i mai. Nå kan vi begynne å se fram til å hygge oss med dem på veggen neste år.

Det er ikke bare fotografisk kvalitet som ligger til grunn, når bilder til en kalender skal velges ut. Juryen ledet av fotograf Tord Litleskare fra GAFFA Norge, måtte også ta hensyn til årets gang fra vinter til vår, sommer og høst. Vi ville også gjerne ha med ulike dyr, grønnsaker, bilder med mennesker, biomangfold og gjerne en traktor. Geografi og ulike landskapstyper var også kriterier. Kort oppsummert, fotografier med variasjon og sammenheng. Dermed havnet bilder med god kvalitet også utenfor pallen, ikke på grunn av kvalitet men fordi juryen ikke fant plass til motivet. Av og til kunne det vært fint om året hadde flere måneder.

Vinnerbildene
Naturlig nok var det langt fra lett å komme til enighet i juryen. Det kjennetegner en godt sammensatt jury. Smaken er og skal være forskjellig. Vi synes det endelig resultatet ble veldig godt, og gratulerer fotografene bak vinnerbildene!

Januar: Gina Hole med bildet «Selvberging. Votter i vevstrikk, garn fra Færder. På eggsanking i egen hønsegård»

Februar: Emma Gerritsen med bildet «Til overvintring: Løk»

Mars: Emma Gerritsen med bildet «Kublikk»

April: Eli Åsen med bildet «Dronning med sitt hoff rundt seg. Dronninga er den eneste som legger egg i bifolket, og hun kan legge mer enn sin egen vekt i egg i løpet av et døgn»

Mai: Lørenskog økolag ved Hege Uthaug med bildet «Barn ved lagets første pallekarmgrøde»

Juni: Turid Haga Vange med bildet «Ku på vei til fjells»

Juli: Ellen Eliseussen med bildet «Vist hagebruk på Kveøya i Kvæfjord»

August: Ane Gyri Sjøvik med bildet «Urban farming. Loseter i Oslo med Barcode»

September: Sigurd Vassenden med bildet «Mjølking på gamlemåten på stølen Sinjarheim i Aurlandsdalen. Kvart år dreg elevar frå Sogn Jord- og hagebruksskule til fjells for å oppleve gamle stølstradisjonar»

Oktober: Emma Gerritsen med bildet «Traktor med plog»

November: Sigurd Vassenden med bildet «Avdem fra Sogn Jord og Hagebruksskule nyt synet av gromkua Eva sine flotte jur»

Desember: Hanne Dalen med bildet «Stjørdal. Bonderomantikk i høstfarger»

Vinner av gavekortKalenderbilde 2018
En heldig vinner ble trukket ut blant de utvalgte fotografene, og det ble Elin Åsen med aprilbildet av bidronninga med hoffet rundt seg. Hun får et gavekort på 1.000,- til bruk i valgfri Øko-butikk. Gratulerer så mye!

Nye muligheter
Vi oppfordrer alle fotointeresserte til å begynne å tenke på kalenderen for 2019 allerede nå. Ta med kamera ut i hagen, på jordet, på et arrangement eller ellers der du vanker i natur og kultur, og tenk økokalendermotiv. De beste mulighetene for vår- og sommerbilder er nå. Kanskje vi kan la det gå litt sport i det også. Hvilket lokallag får med flest bilder i 2019?

Økokalenderen 2018 vil være til salgs i oktober/november. Vi håper den blir årets julegave til familie, venner og ikke minst samarbeidspartnere. Hjelp oss gjerne med å spre ordet!


Tekst: Jens Petter Homleid
Foto ingress: Anna Matthews, Oikos
Foto bier: Elin Åsen, Norges Birøkterlag

Annonsører

Samarbeidspartnere