Vinnere i det norske måltid

26.11.2010
Årets råvarer i det ultimate norske måltidet kommer fra Hvaler i Østfold, Jæren i Rogaland, Løten i Hedmark og Inderøy i Nord-Trøndelag, melder NTB. Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) sto for prisutdelingen på vegne av regjeringen da årets norske måltid ble presentert, premiert og servert i Forum.
Hvordan gikk det med kombinasjonen økologisk melk og øl?

 

I tillegg ble Hommelost, en innovasjon fra Inderøy, kåret til årets godbit og premiert med 20.000 kroner, et tilskudd til bedriften for å løfte produktet videre. Hommelost er fra Inderøy Økologiske Gårdsysteri. Osten er en laget på økologisk melk  i kombinasjon med øl fra Inderøy Gårdsbryggeri.

 

Hederlig omtale av ferskrørte bringebær fra Inderøy

Flere av finalistene var svært nær vinnerne i poengsum i år. Seks av dem har fått hederlig omtale av juryen. I kategorien sjømat nådde kongekrabbe fra Bugøynes i Finnmark og kråkebollerogn fra Steigen i Nordland nesten opp. Også to landprodukter fra Vest-Agder utmerket seg: Syltet gresskar fra Rykene og vellagret spekeskinke fra «norsk gammeltypisk gris» i Kvinesdal.

Av ferdigstilte produkter skåret ferskrørte økologiske bringebær fra Inderøy i Nord-Trøndelag og ekstra vellagret, halvfast hvitost fra Iveland i Aust-Agder bra.

 

Les hele saken her i HA

Annonsører

Samarbeidspartnere