Bondens Økologi i Oslo og Akershus

Vil du vite mer om økologisk produksjon?

Savner du gode salgsargumenter for økologiske produkter? Vil du lære mer om økologisk landbruk? Er det vanskelig å besvare kundenes kritiske spørsmål? Kan du stole på at maten er dyrket økologisk? Vil du vite hvordan maten produseres? Treffe en økobonde? Da inviterer vi deg og dine medarbeidere på gårdsbesøk med kursing om økologisk landbruk og økologiske produkter.

Kurset Bondens Økologi finner sted på en økologisk gård, hvor det yrer av liv, lukter og lyder. Programmet inneholder en spennende omvisning på gården hvor informasjon kombineres med opplevelse. Bonden selv er din lærer.

Målgruppe
Bondens Økologi er et kurs som er tilrettelagt for grupper som trenger en faglig fordypning i økologisk produksjon. Målgruppene er butikkpersonale, politikere, kokker, kantineansatte, matjournalister, funksjonærer, lærere og andre som trenger en kompetanseøkning i økologisk landbruk.

Innhold
Kurset omfatter et dagsbesøk på en økologisk gård med omvisning og informasjon om økologisk landbruk, foredling, kontroll og merking. De aktuelle gårdene ligger i Akershus innen en times kjøring fra Oslo, har en allsidig produksjon og lang erfaring innenfor økologisk landbruk. Kurset er organisert av Oikos Øst, regionlaget av Oikos - Økologisk Norge, fellesorganisasjon for økologisk produksjon og forbruk.

Program:


Tid og sted
Planleggingen av dagen skjer i samsvar med Oikos Øst og gården som skal besøkes. Kurset tar ca 4½ timer i tillegg til transport til/fra gården. Vi anbefaler en varm økologisk lunsj som en del av opplegget til alle kursdeltakere. Det skaper både en bedre forståelse av økologisk kvalitet og en hyggelig måte å fordøye inntrykkene på.

Det er mulig å kombinere selve kurset med et forlenget opphold på gården, for eksempel til et internt møte i gårdens lokaler. Dette avtales nærmere med bonden.
Anbefalt tid for kurset er fra juni til og med september i tidsrommet fra 9:00 - 15:00. På denne tiden av året er de frodige åkrene grønne og dyrene kan beite ute.

Pris
Bondens Økologi koster kr 7000 (ikke MVA-pliktig) per gruppe på maksimalt 20 deltakere. Lunsjen bestilles i tillegg og koster kr 200 per deltaker (inkl. 25 % MVA). En mappe med aktuelt kursmateriell til hver deltaker og et personlig kursbevis følger med kurset. En ulykkesforsikring er ikke inkludert i prisen. Fakturaen på kroner 2000 sendes fra Oikos Øst og må betales 2 uker før gårdsbesøket. Dette beløpet refunderes ikke ved avbestilling. Etter besøket faktureres kr 5000 samt evt kostnader til lunsj direkte fra gården.
Mer informasjon eller bestilling

Er du interessert?
Ta kontakt med Markus Koot i Oikos Øst,
tlf 93 02 82 63,
e-post markuskoot@hotmail.com.
Han formidler forespørselen til den aktuelle gården og skreddersyr programmet etter ditt ønske.


Ansvarlig:
Oikos Øst
www.oikos.no/ost