Heder til Ren Mat

Ren Mat vant Fagpressens Journalistpris for 2007, og fikk i tillegg hederlig omtale under utdeling av prisen Årets Fagblad.

Ren Mat fikk journalistprisen for artikkelen som avslørte at hotellkongen Petter Stordalens øko-satsing var en bløff. Vi har senere beskrevet hvordan Stordalen og Choice har endret strategien, og nå gjør en svært god jobb med å servere økologisk frokost til gjestene.

Under utdelingen av journalistprisen sa juryleder Lasse Gimnes blant annet følgende:
- En nyhetsreportasje satte dagsorden langt uten for sin egen målgruppe, og oppnådde dermed å sette en ny standard på området. Det totale samspillet i artikkelen, det kritiske blikket og avsløringen førte til Fagpressens journalistpris.

Prisen går til Ren Mat ved redaktør Marte Rostvåg Ulltveit-Moe og innleid frilanser Tarjei Leer-Salvesen. Redaktøren ønsker å dele hederen med de anonyme restaurant-testerne ”Egg og Bacon”, som i tre år har testet kvaliteten på spisesteder som profilerer seg med økologisk mat.

Det ble mer ære på Ren Mat da bladet fikk hederlig omtale under utdelingen av hedersprisen Årets Fagblad. Da uttalte juryen blant annet:

- Hos Ren Mat får man svært mye ut av små ressurser. En fargeklatt innen fagpressen – som evner å få budskapet lengre ut ved å bruke fargene riktig, og ved å våge å tro på gode arbeidshypoteser.

Selve hedersprisen gikk til bladet Apollon, et populærvitenskapelig magasin som utgis av Universitetet i Oslo.