Miljøverndepartementet finansierer Gennytt

Miljøverndepartementet har bevilget penger til utgivelse av Gennytt ut året. Marit Bendz (bildet) i Førde fortsetter som Gennytt-redaktør.

 

- Vi er svært glade for bevilgningen fra Miljøverndepartementet. Dette betyr at nyhetsbrevet ikke lenger er avhengige av tilfeldige bidrag og kronerulling, sier Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, redaktør i Ren Mat som utgir Gennytt.

 

Nyhetsbrevet Gennytt er et folkeopplysningstiltak om mat og genteknologi, som lever i sitt 11. år. Nyhetsbrevet ble startet av Grønn Hverdag, og Ren Mat har hatt ansvaret for Gennytt siden høsten 2006.

 

- Den som kun leser norske medier går glipp av mye informasjon om genmodifisert mat. Og dersom man abonnerer på internasjonale nyhetsbrev må man pløye gjennom store mengder e-post på engelsk. Det geniale med Gennytt er at man får vite det som er viktig, på lettfattelig norsk, og med lett tilgang til primærkilder for den som vil vite mer, sier en stolt og glad Ulltveit-Moe.

 

 

Gennytt er et journalistisk og uavhengig nyhetsbrev. - Støtten fra Miljøverndepartementet blir som en form for pressestøtte, som sikrer den redaksjonelle uavhengigheten, forsikrer Ulltveit-Moe. 

 

 

--

 

Det er gratis å abonnere på Gennytt. Ønsker du å motta nyhetsbrevet på e-post to ganger per måned, er det bare å skrive til gennytt@oikos.no.

Tidligere utgaver av Gennytt ligger i venstremargen på Ren Mat sine hjemmesider.

For ytterligere opplysninger, ta kontakt med Marte Rostvåg Ulltveit-Moe i Ren Mat på telefon 97 59 59 67