Nye Ren Mat

Ren Mat er slått sammen med Grobladet!


 

- Å lage forbrukermagasinet Ren Mat har til tider føltes som å fornærme lesernes intelligens, sier redaktør Marte Rostvåg Ulltveit-Moe. Hun mener at ”Redd verden – gå i butikken” er et litt for enkelt budskap.


 – Nye Ren Mat har et bredere perspektiv og høyere ambisjoner, slår redaktøren fast.

 

Nyheter om økologiske produkter, øko-politikk og forskning på øko-maten er selvsagt prioritert stoff. Framover skal Nye Ren Mat i tillegg bringe mer fagstoff om de økologiske løsningene. Midtsidene i hver utgave er reservert stoff som handler om hva folk kan gjøre sjøl. Det kan være på eget kjøkken, i egen eller andres hage, eller i forhold til lokalpolitikere og nærbutikk.

 

Redaksjonen har benyttet fusjonen til å diskutere grundig alle elementene i de to bladene. Mye er beholdt, og noe nytt har kommet til. Framover skal Ren Mat holde øko-Norge oppdatert på økologiske jobb-bytter gjennom spalten ”Nytt om navn”. Vår nye filmanmelder vurderer mat-relaterte filmer, og tegneserien ”Statsministeren” ser med skrått blikk på politikernes holdninger til matproduksjon.


 

 

Fra Ren Mat nr 1-2008:

 

- Voksende import av økomat: Er dette egentlig miljøvennlig?

 

- 10%-klubben vokser. 57 norske kommuner har nå mer enn 10% økologisk drevet jordbruksareal.

 

- Bama bruker mye penger på Bendit, og fint lite på øko-profilering.

 

- ”Kanskje en pisk” – forslag til ny handlingsplan for økologisk landbruk er på høring.

 

- Korn-krise: Felleskjøpet ber nå norske bønder dyrke mer økologisk korn.

 

- Villa Organic fra Vikebukt gjorde lykke med sin økologiske oppdrettslaks på Grüne Woche i Berlin.

 

- Portrettet: Møt forsker Regine Andersen, som avslørte at det er blitt forbudt å gi bort såfrø.

 

- Biobrensel er en av de største trusslene mot økologisk matproduksjon, sier Angela Caudle fra den økologiske verdensorganisasjonen IFOAM.

 

- Bli spiredyktig! Det er enkelt å dyrke lekre spirer i kjøkkenskapet.

 

- Vårsalat i drivhuset kan gi ekstra tidlig grønt i vårknipa.

 

- Kjøkkenstafetten: Gunhild Børtnes serverer hjortepålegg med urter.

 

- Øko-kokk Bente Westergaard lager speltbrød på 7 minutter.

 

- Hvem skulle trodd et var mulig å få økologisk gourmetmat så billig? Matanmelderne Egg & Bacon er begeistret for Spisestedet på Høyden i Bergen.

 

- Sett frå Bondegarden: Henning A. Hellebust lurer på hva du egentlig vet om økomaten i kjøeskapet ditt.

 

- Kronikk: Skadedyrenes fiender bor i jorda.


 

 

Nye Ren Mat er i postkassa til abonnenter og Oikos-medlemmer i uke 6.