Fremtidens brød

Bakebok med lidenskap og presisjon fra Jørn Ussing Larsen.

 

 Av Anders Næss

Anmeldelsen stod på trykk i Ren Mat nr 2-2008

 

 

Jørn Ussing Larsen ved Aurion Bakeri i Hjørring, Danmark skrev og utga en meget spennende bok med navn "Fremtidens brød af fortidens korn" i 1999. Boken ble utgitt i 3. opplag i 2003 og er kanskje i dag mere aktuell enn noen sinne.

 

Ussing Larsen har mer enn 30 års erfaring fra arbeid med dyrkingsnettverk, foredling (til korn og melprodukter) og bakst når det gjelder biodynamisk og økologisk dyrkede såkalte "gamle" eller opprinnelige kornarter og sorter. Boken gir en grundig innføring i de gamle kornarters opprinnelse og historie fra mer enn 10.000 år før Kristus frem til praktisk bruk i dagens bakeverk. Boken gir også svar på de fleste spørsmål man skulle ha knyttet til dyrking, foredling og bakst av kornarter og sorter som enkorn, emmer, spelt, rug og durumhvete. 

 

Ussing Larssens enestående erfaringer gjør at man blir med på en dyptgående reise som gjør en i stand til bedre å forstå hvorfor disse kornartene og sortene igjen har kommet på menyen.  Foruten historie, dyrkingsegenskaper og baketeknikk berøres også temaer som smak, næringsinnhold og ulike hevingsmetoder. 

 

Boken er skrevet med lidenskap og presisjon og krydret med en mengde tips og oppskrifter som lett vekker interessen for privat eller profesjonell prøvebakst i liten eller stor skala.

 

Boken kan kjøpes ved henvendelse til Aurion via nettsiden http://www.aurion.dk/ eller ved å sende e-post til info@aurion.dk

 

 

Jørn Ussing Larsen:

Fremtidens brød af fortidens korn

Utgitt av Jørn Ussing Larsen og forlaget Olivia

ISBN 87- 90181-57-3