NYHETSBREV NR 31/07 FRA OIKOS

NYHETSBREV 9. OKTOBER 2007

Verdensrekord på Irma
I forrige nyhetsbrev fortalte vi om at Irma i Danmark skulle forsøke å sette verdensrekord i andel solgt økologisk vare. Dette klarte de! I forrige uke utgjorde den økologiske andelen av salget 34,2 prosent. – Det har vært en fantastisk uke, hvor vi har fått konstatert to ting: Danskenes appetitt på økologiske varer som smaker godt er mye større enn de fleste har trodd hittil. Og økologi er nå så sterkt at det fungerer som trekkplaster for resten av butikken, sier direktør Alfred Josefsen i Irma.

Kilde: www.dagligvarehandelen.com, 9/10-07
http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/251346


Elever konkurrerer om å lage god økomat
Under Kokkenes Mesterlaug sitt Østlandsmesterskap for lærlinger vil fem lag fra videregående skoler i fem fylker konkurrere om å lage den beste maten basert på lokale råvarer fra eget fylke. Elevene skal lage en forrett og en hovedrett, og alle råvarer i forretten skal være økologiske. Konkurransen går av stabelen 13. oktober på Sandefjord videregående skole. Det er fylkene Oppland, Telemark, Vestfold, Oslo&Akershus og Østfold som deltar.

Kilde: Fylkesmannen i Vestfold, 8/10-07
http://www.fylkesmannen.no/hoved.aspx?m=3492&amid=1704112


Flere elever arbeider med økomat
Elever ved andre års restaurant- og matfag på Hadsel videregående skole i Vesterålen synes økologisk mat er interessant. Nå er de med i et prosjekt der de lærer mer om konsekvenser av maten man spiser. Prosjektet skal gi informasjon om økologisk mat og drift, og involverer teori og praksis. Det er Maya Daljord ved Økoringen i Nordre Nordland som er ansvarlig for prosjektet. Elevene skal blant annet lage lunsj av økologiske råvarer og presentere det de har lært for elever i grunnskolen.

Kilde: Bladet Vesterålen, www.blv.no, 5/10-07
http://www.blv.no/lokalsider/hadsel/article3038224.ece?service=print


Døgnåpent økologi i Berlin
Et nytt konsept har startet i Berlins butikk Fresh `N` Friends. Det er den første butikken i Berlin der man kan kjøpe økologisk mat og andre økoprodukter til alle døgnets tider. Butikken er plassert i bydelen Prenzlauer Berg, som betraktes som byens økologiske høyborg.

Kilde: www.okologi.dk, 9/10-07
http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=1852