NYHETSBREV NR 38/07 FRA OIKOS

NYHETSBREV 30. NOVEMBER 2007

Julematen er reddet!
I år kan alle vi matelskere glede oss over en fantastisk nyhet. Gilde har kommet med økologisk pinnekjøtt. En rekke butikker både i Coop og NorgesGruppen har et godt utvalg av pinnekjøtt. Butikker med godt utvalg av økologisk pinnekjøtt er bl.a. Coop Mega Vestby, Coop Obs Vinterbro og Ultra Bryn. Men det er ikke bare folk i stor-Oslo som kan nyte dette fantastiske produktet. Pinnekjøttet er også blitt observert i Mega butikker i Gudbrandsdalen bl.a. på Dombås og på Kurland i Østfold.

Hvis din nærbutikk ikke har økologisk pinnekjøtt, spør dem om de kan skaffe.
Kilde: Oikos


Lønnsom øko-omlegging
Omlegging til økologisk produksjon av veksthusgrønnsaker kan være lønnsomt. Det viser resultater fra forsøk på Bioforsk og erfaringer fra storskalaforsøk i gartnerier. Prisene til produsent for økologiske tomat og agurk er 50 prosent høyere enn prisene for konvensjonelle varer, og det stor etterspørsel etter norske økologiske veksthus-grønnsaker i markedet, forteller Bioforsk.

Kilde: Handelsbladet FK, 26/11-07


Nesten 1 av 4 med økologisk mat i handleposen
Resultatet av årets Økobarometer, viser at 23 prosent av kundene i undersøkelsens fullsortimentsbutikker hadde økologisk mat i handleposen. Dette er en økning på 50 prosent fra 2004. Bedre helse og å unngå sprøytemidler og E-stoffer er hovedgrunnene til at vi velger økologisk mat, mens miljøvennlig og dyrevennlig nevnes som grunn av henholdsvis 37 prosent og 21 prosent av kundene i 2007, mot 25 prosent og 6 prosent i 2004.

Les mer om årets Økobarometer på www.oikos.no (nyhetssak 27/11-07)
Kilde: Oikos


Alternativ julegave: Gi bort et medlemskap i Oikos
Oikos er fellesorganisasjonen for økologiske forbrukere og produsenter. Gi en hyggelig og annerledes julegave til noen du kjenner. Medlemskapet inkluderer blant annet seks nummer av Ren Mat og gir mye nyttig informasjon om økologisk mat og landbruk. Dermed støtter du også arbeidet for sunn, miljøvennlig og dyreetisk landbruksproduksjon! Medlemskap for 2008 koster bare 1 krone dagen (kr 365 for et kalenderår, eller kr 250 kr for pensjonister, studenter og trygdete).

Vi kan sende gavebrev direkte til mottaker, eller til deg som giver. Ta kontakt med oss på tlf 23 10 96 40 eller aina@oikos.no for mer informasjon og innmelding.